Nieuws

Kampioenschappen van (meestal) net niet
Vandaag stond het Kampioenschap van Vlaanderen voor alle categorieën op de kampioenschappenkalender. Ditmaal mocht Olse Merksem dit kampioenschap organiseren, dus de verplaatsing was ditmaal niet zo ver.

De buit bestond voornamelijk uit ereplaatsen van net niet, maar toch was er een lichtpuntje van een juniore.

Bert Cordeel nam deel aan de 200m. Hij werd in zijn reeks 4de met 22"49. Trainingsgenoot Koen Wagemans kwam na een volle baanronde ook als 4de aan in zijn reeks, hij klokte af op 50"01.

Ranec Cool kiest al jaar en dag voor de 400m horden. Hij legde de volle baanronde met lage hordes af in 1'02"65.

Plaats 11 was vandaag een populaire plaats. Gitte Clymans (800m in 2'15"07), Bjorn Goossens (kogel met 10m92) en Stefan Beyens (discus met 39m19) vonden we terug op deze plaats in de einduitslag.

Andy Goossens deed het twee plaatsen beter, hij parkeerde zich op een 9de plaats op de 3000m steeple. Zijn broer Bjorn werd na zijn 11de plaats op de kogel 7de in het hamerslingeren met 34m82.

Werpers Dorien Vercammen (hamer met een worp van 38m29), Stefan Beyens (kogel met een worp van 13m95) eindigden op een 6de plaats.

Johan Wils (5000m in 15'01"48 ) en Sofie Van Accom (1500m in 4'31"47) liepen naar een plaats net in de top 5.

De 4de plaats word soms omschreven als de meest ongelukkige plaats (sommigen zeggen dit van de 2de). Of ze deze plaats nu goed of slecht vinden, kun je best naar de atleten in kwestie vragen. Laura Van den Broeck had al ervaring met 3 keer deze plaats te behalen op de provinciale kampioenschappen. Nu behaalde ze deze plaats ook op de KvV in het speerwerpen met 37m50, wat een verbetering van het clubrecord bij de scholieren is met 3cm. Het clubrecord AC komt hiermee ook stilaan in de buurt. Andere atleten die ook net naast het podium vielen waren Tim Van den Schoor (hamer met 49m49), Elke Gys (discus met 42m99, die nogmaals een discus naar de discushemel zond) en Charlotte Verboven (100m horden in 15"46).

Griet van Laer zorgde voor de totale medailleoogst binnen onze club. Ze won brons in het hinkstapspringen (11m82) en 100m horden (15"21).

gepost door Hans op 23-5-2009

interclub mannen: aanvulling
Hier nog enkele aanvulling op het bericht over de interclub mannen.

Pete Coley bleek op de baanronde sneller dan 'rond de 48"': hij finishte in 47"67. De 4x100-ploeg had 44"26 nodig.

De 4x400-ploeg was ook sneller dan in het vorig bericht vermeld stond. Sterker: ze verbraken nipt het clubrecord, dat vorig jaar tijdens de interclub met dezelfde atleten gevestigd werd. De nieuwe besttijd is 3'16"85.

gepost door kvds op 20-5-2009

Nationale Interclub mannen
De mannen van AC Herentals 1 trokken met een bang hartje naar Naimette voor de interclub in de nationale afdeling. Zoals de meeste edities zou het een strijd voor behoud worden. Een vijfde plaats, zoals de vrouwen een dag eerder , zou ver buiten bereik liggen. De afwezigheden van Guy Raeymaekers (110 horden en polsstok) en Tom Van Rooy (3000) waren de voornaamste aderlatingen voor de ploeg.

De dag begon bibberend maar met goede afloop in het hamerslingeren. Tim Van den Schoor opende met twee ongeldige pogingen. De derde worp ging echter een uitstekende 50m24 ver. Topfavorieten Nicolas Pierre en Bart De Backer slaagden er niét in hun hamer op deftige wijze het veld in te krijgen, zodat voor Tim de weg naar de tweede plaats open lag. Vervolgens spoedde hij zich naar het speerwerpen. 47m41 leverde daar de achtste plaats op.

In het eerste loopnummer van de dag maakte eerstejaars junior Ranec Cool zijn interclubdebuut bij de grote jongens. 62”15 over 400 horden is voor Ranec een degelijke, maar niet uitzonderlijke tijd. Hiermee werd hij elfde.

Ook Kris Wuyts leverde ons twee punten op. Tijdens de opwarming geraakte hij niet over 1m70, de aanvangshoogte. In de wedstrijd sprong hij er gelukkig wel over, bij zijn eerste poging. De lat trilde van genot. Meer zat er voor Kris deze keer echter niet in.

Omdat het verspringen niet op tijd begon paste Kristof Beyens voor zijn eerste poging en concentreerde zich op de 100. De snel gestarte Damien Broothaerts maakte het hem knap lastig, maar Kristof won, met lichte tegenwind, in 10”55. Even uitpuffen en dan snel 7m27 ver springen. Dit bleek al gauw genoeg voor de zege, zodat Kristof het bij deze ene poging hield.

Benny Vermeiren ging in het polsstokspringen over 3m00 (de officials bleken soepel met de aanvangshoogte). 3m60 was te hoog gegrepen, al was het een paar keer nipt. Benny eindigde het concours als tiende.

Zoals het een goede werper betaamt nam ook Stefan Beyens twee nummers voor zijn rekening. In stevig gezelschap stootte hij de kogel 14m32 ver. Goed voor de derde plaats. Discus is zijn ‘mindere’ proef, maar de 40m76 uit zijn laatste poging (Stefans handelsmerk) bracht hem wel naar plaats zeven.

Ondertussen cirkelden we rond de zesde plaats in de tussenstand, met een vrij grote voorsprong op de degradatieplaatsen. Onze twijfels vooraf bleken dus ongegrond. We konden voor de verandering eens genieten van een rustige namiddag interclub.

Brian Van den Bossche en Jo Prims namen de halve fond voor hun rekening.
Op de 800 nestelde Brian zich na de start op de tweede plaats. Hij kwam mee door in 55”, maar moest aan de overzijde van de piste verschillende atleten laten passeren. Uiteindelijk was hij ontgoocheld over zijn 1’54”39 en bijhorende achtste plaats.
Voor Jo was het aangegeven tempo op de 1500 iets te snel en hij liep dan ook een verre van ideale koers. Met zijn 4’02”59 en negende plaats deed hij wat hij kon.

Bert Cordeel mocht op de 200 in de snelste reeks aantreden, maar dan wel vanuit baan twee. Niet ideaal, maar Bert liet toch een knap persoonlijk record van 22”12 optekenen. Goed voor de zesde plaats.

Johan Wils ontgoochelde niet als vervanger van Tom Van Rooy. Hij belandde al gauw in een groepje van drie dat streed voor de zesde plaats. Johan pakte het taktisch goed aan en liet zijn metgezellen ruim een ronde voor de finish in de steek. Zijn tijd van 8’51”12 was van ondergeschikt belang.

Benny Vermeiren was de Chinese vrijwilliger om de hoge horden aan te pakken. Dat ging eigenlijk nog vrij goed. 19”56, tiende plaats, en Jonathan N’Senga geklopt.

Robbert Van Peer had een duidelijk afgelijnd doel in het hinkstapspringen: in de zandbak landen. Mislukken zou vooral lichamelijk pijnlijk zijn. Robbert slaagde keurig in zijn missie. 11m77 ver en de elfde plaats.

Van Pete Coley werd een podiumplaats op de 400 verwacht. Hij werd al snel bijgehaald door olympiër Arnaud Ghislain. In de laatste bocht kroop hij weer iets dichter, maar uiteindelijk kon hij Ghislain niet meer bedreigen. De elf punten waren binnen, maar Pete was niet tevreden met zijn tijd van ongeveer 48” (exacte uitslag nog niet bekend).

Vaste waarde Bart Lieckens liep een sterke 5000. Het grootste deel van de wedstrijd vertoefde hij in het gezelschap van zes atleten die de plaatsen vier tot negen zouden verdelen. Na drie kilometer gaf de klok 9’02 aan. Met een goede tactiek en een portie zelfpijniging finishte hij knap vijfde in 15’07”3.

Pieter Van Dyck was de laatste die in een individueel nummer aan de slag moest. In de altijd zware 3000 steeple draaide hij niet zoals hij zelf zou willen, en moest (mede door ziekte in het begin van de week) tevreden zijn met 10’06”72 en twee punten.

Voor de start van de aflossingen stond AC Herentals zevende, een half punt achter SMAC. Dit jaar mochten we eens aantreden in de sterkste reeksen (na 13 proeven was ACHL immers zesde).
De 4x100-ploeg (Robbert Van Peer, Bart Claessens, Koen Wagemans en Bert Cordeel) deed wat ze kon en werd tiende (tijd nog niet bekend).
De 4x400 moest ons meer opbrengen. Koen Wagemans en Brian Van den Bossche zorgden ervoor dat Kristof Beyens in vierde positie aan zijn wedstrijd kon beginnen. Al snel ging hij DCLA voorbij, om in de buurt van VAC te eindigen. Arnaud Ghislain was toen al vertrokken en buiten schot. Pete Coley nam het tegen Nils Duerinck op voor de tweede plaats. Geen sinecure. Pete hing voortdurend op enkele meters, en eindigde ondanks een sterk eindschot als derde. De tijd moet ergens tussen 3’17 en 3’18 zitten (officieel nog niet bekend).

SMAC scoorde minder in de aflossingen, zodat AC Herentals zich bij de mannen alle categorieën de op vijf na beste club van ’t land mag noemen. Dat is even goed als in 2003, toen we voor ’t eerst in de hoogste afdeling aantraden.

1.   RFCL – 182 ptn
2.   RESC – 171 ptn
3.   DCLA – 170 ptn
4.   VAC – 146 ptn
5.   VOLH – 144 ptn
6.   ACHL – 126,5
7.   SMAC – 124 ptn
8.   CABW – 110 ptn
9.   FLAC – 109 ptn
10.   MOHA – 102 ptn
11.   RCG – 99 ptn
12.   AT84 – 93 ptn

Er werden enkele klachten ingediend (tegen VAC en RFCL), zodat deze uitslag nog ietwat kan veranderen. Op ons resultaat zal dat echter weinig invloed hebben.

gepost door kvds op 17-5-2009

Dames vijfde in hoogste afdeling interclub.
Onze dames hebben vandaag in Brasschaat een mooie vijfde plaats uit de brand gesleept op de nationale interclub. In Brasschaat haalden ze 116 punten. Kampioen werd Daring Club Leuven Atletiek. In het hinkstapspringen haalde Griet Van Laer de overwinning binnen met een sprong van 11m90. De volledige uitslag kan je terugvinden op de site van atletiekclub Break.

gepost door Dirk V. op 16-5-2009

Frankie's 4de marathon van het jaar en foto's
Vorige week zaterdag nam Frankie Leus deel aan de marathon van Steenbergen. Dit is al zijn 4de marathon van het jaar. Frankie werd mooi 2de in deze marathon in een tijd van 2u47'46. Met deze prestatie strijdt Frankie mee voor de 2de plaats in de marathon- en ultracup.

Er zijn ook een hele hoop foto's van de B-meeting en interclubs cadetten en scholieren toegevoegd aan de fotogalerij.

gepost door Hans op 16-5-2009

Jongens naar de hoogste klasse
Gisteren was het de beurt aan de cadetten en scholieren jongens om te tonen dat ze ook in groep goed kunnen presteren.

Onze jongens kwamen uit in Landelijke 2A. Dit jaar werd deze reeks georganiseerd door AC Kapellen.

Met 219 punten wonnen ze met een ruim verschil hun reeks. Met deze reeksoverwinning komen onze cadetten en scholieren volgend jaar uit in de hoogste afdeling.

Een dikke proficiat aan de kampioenenploeg: Yentl, William, Laurent, Jonas, Yelte, Andries, Daan, Frederic, Yanick, Matthias, Wannes, Bart, Lander, Dietmar, Dries, Alex en Brent.

gepost door Hans op 11-5-2009

Cad/Schol dames behalen mooi resultaat op Beker van Vlaanderen.
Voor eigen publiek hebben onze CAD/SCHOL dames een puik resultaat neergezet. Ze behaalden een mooie 5de plaats in de hoogste afdeling. De overwinning ging naar AVT.  De resultaten van onze atletes kan je terugvinden bij de rubriek "wedstrijden". Foto's volgen eerstdaags. Proficiat !

gepost door Dirk V. op 9-5-2009

Foto's B-meeting online
Vanaf vandaag, staan in de fotogalerij een eerste deel foto's van onze B-meeting van 3 mei.

gepost door Nest op 7-5-2009

clubrecord 4x80
Tijdens de jeugdmeeting in Duffel sneuvelde het clubrecord 4x80 Min H.
De ploeg bestond uit de wederoptredende Pieter Willems , Dries Janssen ,
Thomas Op de Beeck en Jef Mees. De nieuwe recordtijd bedraagt : 41"75.
Het vorige record(42"21) stond op naam van Senne Cuypers,Kevin Dierckx,Dave Van den Bossche en Ruud Justens. Het dateerde van 1999.

gepost door herman op 6-5-2009

Zeer geslaagde Paletco prijzenmeeting.
De weergoden waren ons goed gezind vandaag,want van bij de aanvang van de eerste proeven omstreeks 13u30 was de regen verdreven en kwam de zon er af en toe door.Alleen de wind hield nog betere prestaties een beetje tegen. Onze eigen topper Kristof Beyens won het top-sprintnummer van de dag, de 100 meter in 10"68 en was daar naar eigen zeggen best tevreden mee. Een prachtig podium trouwens , met Pete Coley op twee en de Nederlandse topper Marcel Vanderwesten op drie. In hetzelfde nummer bij de dames was Elke Bogemans (ACW)de beste in 12"26.Elke won later op de dag ook de 200 meter in 24"71.Jasmine Bogaerts(ACHL) finishte zowel op de 100 als de 200 meter verdienstelijk als 4de. In de snelste reeks van de 800 meter eindigde Sofie Van Accom als tweede met een tijd van 2'13"21 achter de ongenaakbare Camilla De Bleecker(DEIN-2'11"65).Op de 100m H was Griet Van Laer de beste in 15"30,de derde plaats werd hier weggekaapt door Dorien Heyns. Griet mocht nogmaals op het podium als derde in het hoogspringparcours(1m60),waar ook Emma Vissers een mooie ereplaats meenam(vierde met 1m55).Pete Coley was op zijn beurt de beste op de 200 meter(21"86),waar ook Bert Cordeel mee op het podium mocht als derde(22"30).De A-reeks van de 800 meter werd gewonnen door Geoffrey Marrion (CABW)  in 1'51"89, waar ook Brian Van Den Bossche vierde werd in 1'54"11.Reeksoverwinningen waren er verder voor Stien Vertommen en Bart Claessens op de 100 meter en voor Linde Muyshondt op de 200 meter.Katrijn Boonen was zowel de beste in haar reeks van de 100 en 200 meter.Bij de heren werden dat Bart Claessens en  Laurent Robben.Met maar liefst 10 reeksen 800 meter in zijn totaliteit ook hier veel ACHL atleten. Reeksoverwinningen noteerden we hier voor Kaat Vermeulen en Tinne Keepers. Opmerkelijke prestaties in de kampnummers noteerden we van Elke Gys (1ste plaats) bij het discuswerpen(44m40).Laura Van Den Broeck mocht als tweede op het schavotje in het speerwerpen(36m01).Catherine Timmermans(DCLA) won het kogelstoten met 15m12. Een volledig ACHL podium mochten we bewonderen bij de scholieren dames. In het verspringen werden Lieze Janssen, Leen Van Hoeck en Linde Muyshondt gehuldigd. Ook bij de heren viel er een volledig thuispodium te noteren en wel bij het kogelstoten bij de cadetten met Laurent Robben ,Yentl Verreydt en Frederic Op De Beeck. Als afsluiter van de dag werden we getrakteerd op drie mooie 3000 meter reeksen. Bij de dames alvast een schitterend podium met Barbara Maveau (FLAC)die won in 9'27"83. Ze werd geflankeerd door Jana Van Wabeke(HALE)  en Miranda Bogaerts(LYRA).  Eerste thuisloopster was hier An Claes als vijfde in 10'24"00. Maarten Mortelmans(DUFF)was de beste bij de heren met een tijd van 8'23"86, en in deze eerste reeks finishte Pieter van Dijck als 13de. De B-reeks werd gewonnen door Johan Wils in 8'50"04. De volledige uitslagen zijn op deze site terug te vinden. Dank aan alle ACHL deelnemers en een dikke proficiat aan organisatie en atleten!

gepost door Dirk V. op 3-5-2009


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184-