Nieuws

BK Meerkampen
Vorig weekend stonden de eerste Belgische (indoor)kampioenschappen van dit seizoen op het programma. Dit kampioenschap was voor de complete explosievere types vanaf cadet tot en met senior binnen de atletiek, met name de meerkampers. Aan dit BK waren ook de Vlaamse titels verbonden en voor de masters die uit de boot vielen werd een interland georganiseerd.

Bij de cadetten hadden we twee atleten aan de start. Emma Vissers verdedigde onze kleuren bij de dames in een 5-kamp. Zij werd 13de met 2446p (60h - 10"32, hoog - 1m57, kogel - 6m59, ver - 4m51 en 800 - 2'52"81). De heren krijgen meer waar voor hun geld in de vorm van een 6de discipline. Laurent Robben deed dit met verve en werd na 6 poroeven 10de met 2715p (ver - 5m46, kogel - 10m02, hoog - 1m40, 60H - 9"64, Pols - 2m60 en 1000m - 3'10"76).

Griet Van Laer komt dit seizoen uit bij de juniores dames. Ook in deze categorie wordt een 5-kamp afgewerkt. Met 3264p werd zij 5de, maar omdat zij 3de Vlaamse was, mocht ze toch een bronzen medaille afhalen na afloop van haar 5-kamp. Haar eindtotaal bedroeg 3264p (60h - 9"39, hoog - 1m60, kogel - 11m33, ver 5m39 en 800 - 2'55"03).

Tot slot hadden we ook een deelnemer aan de interland voor masters. Bart Van Caeyzeele (foto) vertoefde gisteren in een heel goede dag. Tijdens zijn 5-kamp verbrak hij maar liefst 3 clubrecords en werd hij 2de met 2867p (clubrecord met 2p) in de einduitslag na (gewezen) meerkamptopper Serge De Smedt (ATAC). Zijn prestaties: 60h - 9"57, ver - 6m22 (clubrecord), kogel - 9m54, hoog - 1m60 en 1000m - 2'57"90 (CR).

gepost door hans op 16-2-2009

Crossen te Betekom
Vandaag stond er de cross te Betekom (ROBA) op de ACHL veldloopkalender. Door het weer van de laatste dagen en de aard van het parcours werd dit een heel vettige en gladde bedoening. Zonder spikes quasi onbeloopbaar getuige de valpartij bij enkele miniemen heren bij de opwarming.

De jeugdreeksen lopen in tegenstelling tot de meeste crossen samen per categorie en niet per jaar, toch geven we de uitslag per jaar omdat een jeugdatleet op een jaar heel veel kan veranderen.

Zoals gewoonlijk beten de benjamins dames de spits af. Daphne Auwers toonde meteen dat ze klaar is voor het BK over twee weken met een mooie eerste plaats.

Snelstarter Kwinten Torfs deed net hetzelfde bij de benjamins heren van 2001. Hij moest wel 2 atleten voorlaten maar een 3de plaats staat ook nog goed op je erelijst.

De grootste verrassing werd geleverd door Janne Gebruers. In Ekeren toonde ze al haar goede benen met een 8ste plaats. Maar dit is nog niet te vergelijken met de tweede plaats die ze vandaag behaalde in een sterker deelnemersveld. Dit was meteen haar eerste podiumplaats in een cross.

Ook Lore Van den Hove toonde vandaag dat ze goed aan het lopen is. In haar reeks werd ze wel 6de, maar er liepen nog 4 meisjes bij die een jaar ouder waren. Lore mocht dus na afloop van haar wedstrijd net zoals Janne een zilveren medaille gaan afhalen.

Kaat Vermeulen (foto) heeft aan dit parcours vooral goede herinneringen. Twee jaar geleden won ze deze wedstrijd bij de miniemen door een versnelling in de volle wind. Ook dit jaar bewees ze dat dit parcours iets voor haar is. Na een splijtende demarrage op het einde liet ze haar enige overgebleven tegenstandster ter plaatse en bezorgde zich daarmee een nieuwe overwinning in Betekom.

Tom Van Rooy, die een van de dagen vader wordt, gaf zijn provinciale titel nog wat extra glans met een nieuwe overwinning in de korte cross. Het is dit crosseizoen al zijn 4de overwinning. Brian Van den Bossche viel in dezelfde reeks net naast het podium met een 4de plaats.

Bij de seniores dames liep An Claes zich naar een top tien plaats. Aan het einde van de race parkeerde ze zich op een 7de plaats.

De masters dames zorgden deze keer voor de dubbel. Maria Vranckx won de wedstrijd voor Christa Van Peer.

Tijdens deze cross lopen de masters 50+ apart. Dit een kolfje naar de hand van Herman Lievens. Deze keer ging hij lopen met de overwinning.

Vincent Bierinckx toont ook dat hij klaar is voor het BK. Na een sterke wedstrijd werd hij tweede.

Bij de seniores heren werden 2 top tien plaatsen genoteerd. Johan Wils viel deze keer wel naast het podium met de 4de plaats, maar als je de tegenstand bekijkt is dit zeker geen oneer. Jo Prims liep iets later als 6de over de eindstreep.

gepost door Hans op 15-2-2009

Snelwandelen is ook atletiek
Snelwandelen is een bekende discipline binnen de atletiek, maar wordt in onze contrijen niet zo beoefend. Toch hebben we binnen onze club een lid die goed presteert in deze uiterst moeilijke discipline. Probeer zelf maar eens snel te wandelen zonder beginnen te lopen.

Peter Van Hove heeft vandaag aan een wedstrijd over 5000m in Amsterdam (door de weinige wedstrijden in België, moet er regelmatig naar buurlanden uitgeweken worden) deelgenomen. Aan de finish evenaarde Peter het 19-jarige clubrecord van Frans Steemans met een tijd van 26'53".

Omdat Peter voor de meesten onder ons een nobele onbekende is, geven we een overzicht van zijn winterseizoen:
Sinds November heeft Peter al 4 wedstrijden gewonnen en 4 keer zilver behaald. Daarnaast heeft hij de Amsterdamse winterserie (regelmatigheidscriteria) gewonnen en staat hij na 5 van de 6 wedstrijden in het Amsterdamse wintercriteria riant aan de leiding.

gepost door Hans op 8-2-2009

PK Cross
Vandaag stond de tweede van drie crossen die georganiseerd worden door onze club op het programma. Dit was voor veel atleten al een hoofddoel van dit crosseizoen omdat het om de provinciale titels ging. En zoals we gewoon zijn, kaapte onze club enkele titels en mooie ereplaatsen weg.

De uitslag kun je vinden in de uitslagenpagina onder Wedstrijden.

Een eerste medaille werd behaald door Daphne Auwers, bij de benjamins dames van het milleniumjaar werd zij mooi tweede.

Vooral onze pupillen heren liepen zich voor de zoveelste keer dit winterseizoen in de kijker. Met Jonas Geens (1ste) en Jens Van Steenbergen (2de) haalden de heren van 99 zowaar een dubbelslag binnen. De atleten van 98 konden hier natuurlijk niet achterblijven en zorgden voor een tweede dubbelslag met Rigo Goetschalckx (1ste) en Jorn Van Dijck (2de).

In het namiddagprogramma zette Kaat Vermeulen meteen de toon door brons te halen bij de cadetten dames van 94.

Bij de juniores dames ging Jolien Boonen met het brons lopen.

Onze seniors heren konden kiezen tussen 2 wedstrijden. De korte en lange cross. De meesten kozen voor het korte snellere werk. En zelfs hier waren de ACHL heren oppermachtig. Tom Van Rooy die heel de week goed ziek was, behaalde de overwinning. Achter Tom bewoog Brian Van den Bossche hemel en aarde voor zilver. Zijn harde werk werd uiteindelijk beloont. Alsof dit nog niet genoeg was werd Nick Renders mooi 4de, zijn doel een top 5 behalen werd hiermee dus behaald.

Er waren ook nog een aantal heren over die liever de lange cross (en dus ook langer afzien) liepen. Johan WIls werd in onze eigen cross tweede, toen achter Tom Van Rooy. Ook deze keer behaalde hij zilver. Ditmaal achter Glen Laurens van AVZK.

Bij de Masters liepen iets minder dan 150 atleten (niet ingeschrevene Geert Caers meegeteld). Veel volk dus, een goede start is hierbij al heel belangrijk. Frans Renders was goed vertrokken en bevestigde dit met een 3de plaats. Daarnaast mocht hij goud ophalen voor een titel bij de M45+. Flor Sapion was de oudste deelnemer, maar nog lang niet versleten. Hij werd de eerste M70er. Dus ook goud voor Flor.

In de rand kunnen we ook melden dat ACHL vanaf dit weekend zijn langverwachte tentjes in gebruik namen. Ze zagen er mooi blauw uit met een mooi wit logo op het dak.

gepost door Hans op 8-2-2009

Kristof wint bronzen spike
Gisteren werden naar jaarlijkse gewoonte de gouden spikes uitgereikt. Deze prijs wordt gegeven aan de beste vrouwelijke en mannelijke atleet van het voorbije jaar.

Na winst in 2006, zilver in 2007 mag Kristof Beyens nu ook een bronzen spike in zijn al overvolle prijzenkast etalleren. Met 59 punten moest hij de broers Borlée voor zich laten.

Daarnaast mogen we ook noteren dat Kristof Beyens in het nieuwe project "Team Energy" behoort. Dit team opgestart door sportpromotor Golazo helpt atleten uit allerlei verschillende disciplines te begeileiden naar grote sportevenementen.

gepost door Hans op 5-2-2009

Clubrecord zoveel voor Jef Mees
Vandaag kwamen een 4-tal jeugdatleten (3 Min H en 1 Pup D) in actie op de jeugdindoormeeting te Gent.

De opvallendste prestaties werden wederom door Jef Mees geleverd. Met een evenaring van zijn clubrecord op de 150m (19"73), een verbetering van het clubrecord op de 60 Horden (9"61), dat op naam stond van zijn grote voorbeeld Kristof Beyens, en een verbetering van zijn eigen clubrecord op de 60m (8"11) toont de atleet dat hij veel talent bezit.

Volgende prestaties werden opgetekend:
Miniemen jongens
60 Horden
Jef Mees 9"61 (clubrecord)
Rik Van Heuckelom (foto) 12"34
MIchiel Bienens 12"71
 
Kogel
Jef Mees 10,87
Michiel Bienens 7,01
Rik Van Heuckelom 5,87
 
60 m
Jef Mees 8"11 (clubrecord)
Rik Van Heuckelom 9"58
MIchiel Bienens 9"67
 
Ver
Rik Van Heuckelom 3,85
MIchiel Bienens 3,43
 
150 m
Jef Mees 19,73 (evenaring clubrecord)
Michiel Bienens 23"20
 
Pupillen meisjes
60 horden
Emma Mees 14"66
 
60 m
Emma Mees 11"08
 
Kogel
Emma Mees 5,09

hoog
Emma Mees 1,00

gepost door Johan op 1-2-2009

Vlaamse kampioenschappen indoor
Kampioenschappen zijn bijna een wekelijkse bedoening in de topsporthal te Gent. Dit weekend stonden de gewestelijke kampioenschappen AC op het programma. Voor de atleten aangesloten bij een Vlaamse club was dit vandaag het geval.

Bert Cordeel kwam uit op de 60m voor Heren. In zijn reeks werd hij 3de in 7"19.

Sinds vorig jaar hebben we een Jamaicaanse atleet in loondienst. Deze atleet nam prompt al enkele clubrecords (400m, 4x400m en 400m indoor). Vandaag verbeterde Pete Coley (foto) zijn eigen clubrecord op de 400m indoor. In de reeksen liep hij 48"94, goed voor reekswinst en een finaleplaats. In de finale pakte Pete met 48"28 uit. Ook deze wedstrijd won hij, dus Pete mag zich een jaar lang Vlaams Kampioen indoor noemen.

Ook bij de vrouwen hadden we een deelneemster aan de 400m. Gitte Clymans liep haar 400m in de reeksen net onder de minuut met 59"59. Dit bleek net niet genoeg voor een finaleplaats.

Op de 60m horden voor dames hadden we zelfs 2 atletes aan de start. Evi De Jaegher werd in de eerste reeks vierde met 9"14, goed voor een finaleplaats. Juniore Charlotte Verboven werd in de tweede reeks 6de in 9"59. In de finale eindigde Evi als 7de in 9"12.

Ook kampnummers staan op het programma van deze kampioenschappen. Griet Van Laer nam er twee voor haar rekening. Niet toevallig twee springnummers. In het hinkstapspringen werd ze 6de met 11m27. Iets later nam ze ook deel aan het hoogspringen. Met 1m60 verzamelde ze haar tweede zesde plaats op 1 dag.

gepost door Hans op 25-1-2009

Foto's cross online
Er zijn foto's van de veldloop van Herentals toegevoegd aan de fotogalerij met dank aan Jeannine Coenen en Fons Wuyts.

Mocht je zelf ook nog foto's hebben van een veldloop, wedstrijd, huldiging of iets totaal anders mag je deze altijd aan ons bezorgen.

gepost door Hans op 22-1-2009

KvV cadetten en scholieren indoor
Naast onze cross, kwamen er een aantal cadetten en scholieren in actie te Gent tijdens de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren. Fai Saisema had vandaag het meeste succes. In het polsstokspringen voor cadetten dames werd zij 2de met 2m80.

Volgende uitslagen werden behaald:

400m Cad H
5. Andries Robben 57"27

400m Cad D
5. Katrijn Boonen 62"82

Pols Cad D
2. Fai Saisema 2m80

200m Cad D
Reeks 2, 2. Marie Van de Walle 8"53

60m Cad D
Reeks 5, 5. Marie Van de Walle 8"53

200m Sch H
Reeks 1, 4. Bart Claessens 24"63

Kogel Sch H
7. Mathias Vanderheijden 12m40

60m Sch H
Reeks 1, 5. Bart Claessens 7"64

60m Sch D
Reeks 3, 7. Hannah Cool 8"62
Reeks 4, 6. Lieze Janssen 8"36

HSS Sch D
9. Laura Van den Broeck 9m23

800m Sch D
8. Lore Janssens 2'26"14

400m Sch D
Reeks 3, 5. Tine Spiessens 1'05"83

gepost door hans op 18-1-2009

Weer succes tijdens Herentalse veldloop
Allereerst wil ACHL iedereen bedanken die meegedaan, gesupporterd, geholpen of gesponsord heeft tijdens deze veldloop.

Voor veel atleten is deze thuiscross een hoogtepunt in het seizoen. En dat mochten we geweten hebben, getuige de prestaties en het opvallende aanvalswerk van een heel aantal atleten.

Zoals gebruikelijk dit seizoen lieten onze pupillen heren de eerste hoogtepunten noteren. Jonas Geens liet zich in de spurt nipt kloppen voor de overwinning bij de pupillen heren van 1998. Een reeks later (pupillen heren van 98 ) liepen Rigo Goetschalckx en Jorn van Dyck zich op het podium. Ze werden respectievelijk 2de en 3de. Nog een reeks later (Min D 97) werd Lore Vandenhove, na wat aanpassingsproblemen aan de afstand in het begin van het seizoen, 3de. (volgens bepaalde bronnen wou Lore ook in dit nieuwsbericht terechtkomen, dankzij haar prestatie is dit dus nu gelukt.)

Bij de cadetten dames liep Kaat Vermeulen een heel sterke race. Al snel nam zij met twee atletes van Duffel afscheid van de rest. Aan het einde van de race moest ze toch haar meerdere herkennen in deze twee atletes. Toch werd Kaat mooi derde.

Maria Vranckx is al enkele jaren top bij de masters dames, aangezien 3 het getal is bij de dames, werd zij ook 3de. In dezelfde reeks liepen ook de seniores dames. An Claes en de net overgekomen en winnares van vorig jaar Annelies Stoffels vochten onderling een verbeten strijd uit. An won het duel, in de einduitslag was dit goed voor de 5de plaats. Annelies werd 6de.

Vincent Bierinckx, onze beste junior bij de heren, deed het heel goed. Toch viel hij nipt naast het podium met een 4de stek.

Bij de masters heren 50+ werd het een onderlinge strijd tussen Herman Lievens en Eddy Wynants. Maar als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Zelfs bij ervaren rotten kan dit nog gebeuren. Herman toonde zich wel de sterkste van de twee Herentalse atleten met het zilver. Eddy mocht met brons naar huis.

De enige overwinning van de dag, werd wel behaald in de belangrijkste wedstrijd van de dag. Net als vorig jaar liepen, maar dan met een andere hoofdrolspeler, liep een Herentalse atleet onbedreigd naar de overwinning. Tom Van Rooy toonde dat hij stilaan terug de oude aan het worden was. Van begin af aan, liep hij weg van de rest. Hij moest wel nog een tijdje het gezelschap van collega-ACHLer Johan Wils dulden, maar die moest in de voorlaatste ronde toch definitief lossen. Johan kon wel zijn tweede plaats behouden, een plaats beter dan vorig jaar. Verder noteren we nog top 10 noteringen van Jo Prims (6de), Brian Van den Bossche (8ste) en Nick Renders (9de).

De uitslagen kun je vinden onder wedstrijden - uitslagen. Foto's zullen in de loop van de week online gezet worden.

gepost door hans op 18-1-2009


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184- -185- -186- -187- -188-