Nieuws

Interclub dames
Vandaag stonden de interclubs voor de dames op het programma. Onze dames kwamen uit in de ere-afdeling van de KBAB, de hoogste klasse. Het eerste doel was zeker het behoud, en als het kon zelfs nog iets meer dan dat. En dat het meer dan dat werd, onze dames strandden op een 6de plaats met 103 punten op 3 punten van de 4de plaats, het sterke VAC van Kim Gevaert. Dit is de beste plaats ooit behaald in onze clubgeschiedenis bij de dames.En toch droomden sommige trainers van de goede oude tijden waarin onze jeugdploegen, waarvan er nu een deel in onze damesploeg zitten, kampioen werden. Hier kan maar een conclusie uit getrokken worden: een trainer wilt altijd meer, en is nooit snel tevreden.Maar als lid van AC Herentals vind ik de groepssfeer en het plezier van de sport toch het belangrijkste. Prestaties volgen dan automatisch.Toch één noot van kritiek, een groot aantal atleten verschuilen zich achter iemand, of lopen weg als ze de fotograaf zien. En als dit niet lukt draaien ze met hun rug richting fotograaf. Zelfs enkele van onze jongste atleten, nemen deze kuren over.gepost door hpe op 10-5-2008

BvV cadetten en scholieren
Vorig weekend stonden de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren op het programma. Hier konden de atleten van de volgende jaren tonen wat ze al in hun mars hadden, in opbouw naar hun seniorcarrière.

Zaterdag was dit het geval voor de cadetten en scholieren meisjes te Heusden. Zij staan in de hoogste afdeling, met name landelijke 1. Met 185,5 punten, goed voor een vijfde plaats, mochten onze meisjes met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

De jongens, die uitkwamen in landelijke 2a gingen voluit voor de promotie in eigen huis. Maar dit was buiten het sterke blok van Looise AV gerekend. Met 200 punten sleepten onze jongens toch een tweede plaats in de wacht.

Volgende week staan de interclubs voor seniores op het programma. Onze dames komen zaterdag uit in de hoogste afdeling te Nijvel. Zondag strijden onze heren voor het behoud in de hoogste afdeling te Kessel-Lo en gaat de tweede ploeg voor de overwinning te Lier.

Atlete(n)(s) die aan het PK meerkampen te Herentals of aan het BK Masters wil deelnemen moet zich inschrijven bij Herman Van den Schoor voor 8 mei.

gepost door hpe op 5-5-2008

BK + VK marathon te Tongeren.
1 mei, dag van de arbeid. Sommige mensen nemen dit veel te letterlijk. Wat voor de meeste mensen een extra dag verlof is, is het voor anderen een dag van 42,195 km arbeid op het BK en VK marathon te Tongeren.

Ook van onze club waren er een aantal atleten die hieraan deelnamen en met succes. Nu is de vraag, hoe voelden hun benen the day after?

Frankie Leus was de snelste van onze club. Na een lange tijd vol met blessureleed: armbreuk, ontstoken plantarispezen, ... timmert hij aan de weg terug. En op dit moment lijkt dit met succes te gebeuren. Hij liep de afstand in 2u51'34. Goed voor een 12de plaats in de einduitslag. In zijn categorie M45+ was hij 5de. Voor het VK greep hij net naast de medailles door 4de te worden.

De volgende Herentalse atleet die de finish overschreed, draagt de naam Jos Van De Water. Hij deed dit in 3u17'30. Jos, die een erelijst heeft waar velen alleen maar van kunnen dromen, vulde zijn kast met alweer een BK medaille. Dit keer was het zilveren van de M60+. Ook op het VK behaalde hij zilver.

Ook Ludo Boonen deed mee, hij bereikte de finish in 3u42'56. Goed voor een 80ste plaats algemeen en als twintigste in zijn categorie (M45+).

Maria Janssens, kwam als laatste ACHL atleet over de eindstreep. Maar daarom is haar prestatie niet minder. Maria behoort immers tot de categorie W65+ en liep haar marathon nog uit binnen de 4 uur, 3u58'06 om exact te zijn. Zij was daarmee de snelste W65+, dus keerde ze huiswaart met twee gouden plakken (BK en VK).


gepost door hpe op 3-5-2008

PK dag 2
Gisteren vond op de piste te Mol de tweede dag van het PK plaats. Met weer een hele hoop podia en ereplaatsen was dit weer een succes voor onze club.

Bij de cadetten dames verraste Valerie Boonen haar trainers met 10m66. Hiermee was zij goed voor de tweede plaats. Ook Kaat Vermeulen, liet gisteren van zich spreken op de 800m. Zij liep na een sterke wedstrijd als 3de over de finish in 2'25"75.

Scholier Tine Spiessens behaalde een tweede plaats op de 800m in 2'22"25. Een andere scholier Mathias Vanderheijden won het speerwerpen met een worp van 47m44, een meter voorbij zijn pr.

Jasmine Bogaerts was gisteren onze grootste troef. Zij won bij de scholieren dames de 100m in 12"94 EN de 200m in 26"55. Griet Van Laer werd tweede in het hoogspringen door over 1m45 te springen. Valentien Van Uytven eindigde als derde bij het discuswerpen. Haar discus vloog 28m68 ver. Stef Boeckx toonde dat hij klaar is voor de interclub, waar hij deelneemt aan het hinkstapspringen. Met 12m60 mocht hij zilver afhalen.

De opmerkelijkste prestatie van de dag werd geleverd door senior Gunther Keepers op de 1500m (3'59"6. Door vanaf de eerste tot de laatste meter de kop te doen, heeft hij zeker zijn titel niet gestolen. Guy Raeymaekers, ingetaped en wat nog allemaal, toonde nog maar eens dat hij veel talent heeft. Hij won het polsstokspringen (4m20) en werd tweede op de 110m horden (15"67).

Seniore Isabel Poelmans won na haar twee medailles van gisteren nog een derde medaille, ditmaal een gouden. Dit deed ze door het hoogspringen te winnen met 1m69. Haar eerste reactie: "nu heb ik een bronzen, zilveren en gouden medaille behaald dit weekend". Annelies Wouters toonde regelmatigheid in het kogelstoten. Met 13m65 was ze goed voor brons.

gepost door hpe op 28-4-2008

Succes in Kapellen
Dit weekend staan de provinciale kampioenschappen voor cadetten, scholieren, juniors en seniors (aangevuld met masters) op het programma. Voor de atleten van AC Herentals betekend dit goed presteren en medailles pakken. Er is wel een keerzijde aan al deze medailles, de verslaggever heeft veel werk.

Na de eerste dag kunnen we zeggen dat vooral de dames heel goed gepresteerd hebben. De eer van de heren werd gered door 2 atleten van Marcel Van Rooy, maar niet getreurd er komt nog een dag.

Bij de cadetten dames werd topfavoriete Katrijn Boonen 2de op de 300m horden in 49"83. Sterke Laura Van Den Broeck wierp haar speer 37m26 ver, ook goed voor een tweede plaats.

Onze scholieren dames brachten een gouden en een zilveren medaille mee naar huis. Charlotte Verboven won de 100m Horden in 14"96. Berbel Verboven deed bijna hetzelfde op de 400m, maar moest nog nipt 1 atlete voorlaten. Zij liep haar 400m in 61"76.

Eerstejaarsscholier Mathias Vanderheijden moest in het kogelstoten optornen tegen atleten die een jaar ouder. Maar dat deert mathias niet. Met een stoot van 12m47 was hij goed voor het zilver.

Bij de juniors dames behaalde Sofie Van Accom de overwinning op de 1500m in 4'51"44. Jolien Boonen liep mee op de dubbele afstand, zij eindigde derde in 11'21"76. Griet Van Laer en Jasmine Bogaerts zorgden in het verspringen voor een dubbelslag. Griet landde 5m27 voorbij de balk, Jasmine sprong 5m08 ver. Diezelfde Griet Van Laer werd tweede op de 100m horden in 16"52.

Onze seniores dames, lieten dan weer zien dat ze klaar zijn voor de interclub. Gitte Clymans won de 400m in 58"84. Anke Verstappen (5'12"55) en Carolien Nuyts (5'22"00) werden respectievelijk tweede en derde op de 1500m. Vicky Lieckens, werd derde op de 3000m in 10'41"95. Evi en Isabel zorgden voor spektakel op de 100m horden en het verspringen. Evi won de 100m horden in 14"71, terwijl Isabel tweede werd in 15"01. In het verspringen behaalde Evi De Jaegher het zilver met 5m52 en Isabel het brons met 5m42.

Senior Tim Van Den Schoor won het discuswerpen met een slingerbeweging van 41m17.

gepost door hpe op 26-4-2008

Antwerp 10 miles
Nog een binnengekomen uitslag, zo mogen er meer komen.

Greet Verstappen en Juan Verbruggen liepen vorige zondag mee in de Antwerp 10 miles. Greet eindigde op een knappe achtste plaats bij de vrouwen. Juan (scholier) voltooide de 16 km binnen het uur.

gepost door hpe op 24-4-2008

Pumi jongens toch niet naar de finale.
Door een wijziging van het puntenaantal door de hoofdscheidsrechter zijn onze jongens er toch niet in geslaagd om de finale van de Beker van Vlaanderen te halen.

gepost door hpe op 22-4-2008

PK Meerkampen jeugd
Benjamins, pupillen en miniemen die graag op 12 mei willen deelnemen aan het PK Meerkamp jeugd moeten zich voor donderdag 24 april inschrijven bij Herman Van den Schoor

gepost door hpe op 21-4-2008

Pumi jongens halen de finale.
Gisteren stonden een aantal moedige pumi-jongens aan de start van de schiftingen voor de Beker van Vlaanderen te Alken. Hun doel was de finale (13 september te Brasschaat) halen. Aangemoedigt door familie, trainers, een geblesseerde Michiel Bienens en een clubsecretaris gingen onze jongens tot het uiterste. Letterlijk dan wel. Lennert Van der Schraelen stootte zijn hoofd op de hoogspringlat, zonder veel erg. Minder goed verging het Jef Mees, die een viertal pinnen van een uitgestoken spike in zijn hoofd kreeg, met als resultaat 9 draadjes.

Maar toch kon dit onze jongens niet weerhouden om als 1 grote, hechte groep deel te nemen. De jongens van AVT waren iets te sterk, maar dankzij het aantal punten (9491p) haalden onze jongens nipt de finale. Proficiat aan alle deelnemers (Laurenz Nuyens, Lennert Van der Schraelen, Rik Van Heuckelom, Ruben Peeters, Jens Van Turnhout, Pieter Willems, Siebe Cool, Yari Raeymaekers, Rob Cloots, Jef Mees, Hannes Geentjens, Jens Van Reusel, Cedric Boeckx, Gilian Van Tichelt, Gijs Ledegen, Sven Glassee, Daan Ledegen, Laurent Bierinckx, Frederic Op de Beeck, Jorn Van Dyck, Stef Mariën, Nicolas Op de Beeck, Thomas Op de Beeck, Brent Op de Beeck en Loorin Bastiaens)

gepost door hpe op 21-4-2008

Pumi-dames niet naar finale
Gisteren stonden de schiftingen voor pupillen en miniemen dames op en rond de piste te Kapellen op het programma. Met een kleine maar hechte groep, waarin veel kwaliteit voor de toekomst zit kwamen we aan de start. Heel veel inzet werd getoond, maar door het ontbreken (afzeggingen, blessures) van een aantal sterkhouders is het onze meisjes niet gelukt de finale te bereiken. Met 8488 punten werd onze groep 4de in onze poule, dit was een kleine 400 punten te weinig om via het puntenaantal naar Brasschaat te mogen.

Toch willen we (de trainers) alle deelnemende atleten: Rachel Van Der Beek, Xenia Van Bulck, Elise Helsen, Marie Leenders, Anouchka Van der Auwera, Eline Van Loock, Evelien Caers, Evelien Moons, Becky Michiels, Lisa Van Daele, Maxime Brocken, Lize Geudens, Lise Cools, Elisabeth Schacht, Charlotte Keuppens, Janne Gebruers, Kato Lanslots, Ninke Driessen, Ine Van Hoeck, Stien Vertommen, Paulien Wouters, Lore Malcorps, Eva Verschueren, Lore Daems, Kaat Van Roey, Kirsten Lebon, Shauni Van Hal, Carolien Van Eetveldt bedanken voor de mooie namiddag.

Foto's kun je vinden in de fotogalerij. Wie meer voor bewegende beelden is, kan deze vinden op http://www.youtube.com/user/hansatletiek.

gepost door hpe op 20-4-2008


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184-