Nieuws

BK meerkampen indoor
Dit weekend staat het BK meerkampen indoor op het programma.

Vandaag kwam 1 Herentalse atlete in actie. Laura Van Den Broeck eindigde bij de vijfkamp cadetten dames als 13de met 1730p. Haar prestaties waren 9"94 op de 60m horden, 1m38 in het hoogspringen en 9m80 in het kogelstoten. Voor de andere twee disciplines heeft ze verstek gegeven.

Morgen komen Evi De Jaegher (Sen D), Isabel Poelmans (Sen D) en Griet Van Laer (Jun D) in actie voor hun vijfkamp.

gepost door hpe op 2-2-2008

Provinciaal kampioenschap cross
Zondag vindt het pk cross te Essen plaats. Dit kampioenschap start om 10u30. Dit wil zeggen dat de benjamins al omstreeks 10u00 beginnen met hun opwarming. Wees dus tijdig. Meer info kun je vinden op www.esaknet.be.

gepost door hpe op 29-1-2008

zilveren spike voor Kristof Beyens
Vrijdagavond heeft Kristof Beyens, na vorig jaar de gouden spike te winnen, dit jaar de zilveren spike veroverd. Kristof moest in de verkiezing voor de beste atleet van 2007 enkel meerkamper Hans Van Alfen laten voorgaan.

Wij wensen Kristof uiteraard proficiat met zijn zilveren spike

gepost door wge op 28-1-2008

rechtzettingkje
ik heb al een eerste rechtzetting op het vorig bericht. De prestatie van Laura Van Den Broeck op de kogel cadetten dames, waarmee ze een derde plaats behaalde was 11.61m.Daarmee komt Laura op de 3de plaats aller tijden indoor in de ACHL ranking.

gepost door wge op 27-1-2008

KVV indoor cadetten en scholieren
Vandaag werden de KVV indoor voor cadetten en scholieren in de topsporthal te Gent betwist. De dag begon goed met een aantal persoonlijke records in het polsstokspringen en kogelstoten.

De eerste podiumplaats werd behaald door Laura Van Den Broeck, zij behaalde een mooie derde plaats in het kogelstoten cadetten dames met jawel een persoonlijk record van 11m07.

Iets later kwalificeerde Charlotte Verboven zich voor de finale 60m horden scholieren dames door 2de in de eerste reeks te eindigen in 9"06. In de finale spurtte Charlotte zich naar een zilveren medaille in 9"03.

De enige Vlaamse titel werd behaald door wie anders dan Lore Janssens, het hele indoorseizoen domineerde ze al in de 800m Cadetten Dames. Vandaag was dit niet anders. Haar eindtijd 2'21"89.

Ook bij de scholieren dames hebben we goede halve font loopsters. Tinne Spiessens bewees dit door derde te eindigen in 2'18"35.

gepost door hpe op 27-1-2008

onze atleten geselecteerd voor het crossteam
De Koninklijke Belgische atletiekbond organiseert op zondag 14 december 2008 het Europees kampioenschap veldlopen in Oostende. Omdat het Belgisch team met volledige (6 deelnemers/reeks) en sterke ploegen aan de start wil komen, wordt nu gestart met de begeleiding van de jongeren die kans maken om deel uit te maken van de selectie bij de junioren en de beloften én die de intentie hebben om van het Europees kampioenschap veldlopen een doel te maken.

Meer dan een beetje trots kunnen we aankondigen dat 2 van onze atleten (Sofie Van Accom en Jolien Boonen) geselecteerd zijn voor dit crossteam.


gepost door wge op 25-1-2008

Succes in Herentals!!!
Vandaag stond een Herentals hoogfeest op het programma. De cross van Herentals. Met een hoog deelnemersaantal, 1171 atleten in totaal waarvan 237 aangesloten bij  AC Herentals, was dit een waar succes.

Naast kwantiteit telt ook kwaliteit. Daarin deden onze atleten het ook bijzonder goed. Er werden 5 overwinningen, 4 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen genoteerd.

Een eerste wapenfeit werd geregistreerd op naam van Alexandra Van Besouw. Zij eindigde op een tweede plaats bij de benjamins dames van 1999.

Daarna lieten Jonas Geens en Jens Van Steenbergen van zich spreken. Ze eindigden respectievelijk 2de en 3de in hun reeks (Ben H 99).

Lise Cools, die van een lange inhaalrace haar handelsmerk aan het maken is, werd uiteindelijk derde bij de pupillen dames 98.

Rigo Goetschalckx (Pup H 9 was wel goed weg, maar liet zich verrassen. Na een indrukwekkende eindspurt werd hij toch nog 2de.

De miniemen dames van 95 hebben een atlete die bijna altijd garant staat voor succes. Ze maakte er een one-womanshow van. Haar naam Eva Verschueren

Loorin Bastiaens had vandaag een goede dag en behaalde de laagste trede van het podium in zijn reeks (Min H 95).

Daarna was het even windstilte. Er werden wel nog ereplaatsen door Kaat Vermeulen (6de Cad D), Kevin Van Echelpoel (4de Cad H), Evelyn Bosch (7de Sch D) en Juan Verbruggen (10de sch H) behaald.

Daarna kwam het geweld van de volwassen dames in actie in een gecombineerde reeks Jun/Sen/Mas. Master Annick Beckers kwam als eerste ACHL-dame over de streep. Zij koos om met de seniors mee te lopen. Hier werd ze tweede. An Claes en Vicky Lieckens eindigden ook nog in de top tien door respectievelijk als 5de en 7de senior te eindigen. Maria Vranckx won in de eindspurt de mastersreeks. Christa Van Peer (8ste) en Greet Budts (9de) behaalden na een onderling duel waarin de posities regelmatig wisselden nog mooie ereplaatsen. Bij de Juniores dames kwam Jolien Boonen als eerste over de lijn. Janna Van Doninck werd hier vierde.

Na de dames kwam het hoogtepunt van de dag. Een bepaalde krant had op voorhand Bart Lieckens als topfavoriet uitgeroepen. In het kamp Lieckens was de ambitie nog niet zo hoog. De wedstrijd moest immers nog gelopen worden. Na een ronde wedstrijd gebeurde het ondenkbare. 4 ACHL-atleten (Bart Lieckens, Pieter Van Dijck, Johan Wils en Gunther Keepers liepen vooraan, afgescheiden van de rest van het veld. Pieter Van Dijck, volop in de examens, moest als eerste lossen. Hij werd uiteindelijk vierde. Iets meer dan een ronde van het einde trok Bart Lieckens door. Hij behaalde al snel een kleine voorsprong en verzekerde zich zo van de overwinning. Gunther Keepers won het pleit van Johan Wils om de 2de plaats. Een volledig ACHL-podium. Een UNICUM! De laatste overwinning in een cross bij de seniors heren dateerde van vorig jaar februari door Stijn Jacobs in Essen.Na de seniors heren kwamen de juniores heren en masters heren 35+, 40+ en 45+ in actie. Bij de juniors werd Brian Van Den Bossche 2de, Vincent Bierinckx 5de en Wouter Vermonden 7de. Sus Renders behaalde de 4de plaats bij de masters.

Sinds dit jaar is er een aparte reeks voorzien voor de masters 50+. Dit werd door Herman Lievens met vreugde onthaald. Na zijn overwinning in Wespelaar behaalde hij nu een mooie 4de plaats.

Ondertussen is een eerste fotoreeks van deze cross online gezet. In de loop van de week volgen er nog.

gepost door hpe op 20-1-2008

CC te Hulshout
Zondag stond ook de crosscupmanche van AC Hulshout op het programma. Deze cross staat altijd garant voor veel volk en een sterke concurrentie. Dit jaar was het niet anders.

Jolien Maeyninckx zette meteen de goede toon. Ze werd in de eerste reeks (Ben D 2000) die gelopen werd, 3e. Luttele minuten later zorgde Alexandra Van Besouw, die juist genezen is van een griepje, voor eenzelfde prestatie bij de benjamins dames van het jaar 99.

Jonas Geens geboren in hetzelfde jaar als Alexandra zorgde voor een eerste overwinning.

Bij de pupillen dames 98 knokte Lise Cools zich na een lange inhaalrace naar een derde plaats.

Rigo Goetschalckx wint ook graag, zo graag dat hij zijn wedstrijd (Pup H 9 won.

Eva Verschueren merkte bij de start dat er nog geen overwinning geboekt was door een Herentalse atlete. Na de finish beklom zij fier de hoogste trede van het podium.

Iets later op de middag liepen de juniors en de masters dames hun reeks. Maria Vranckx toonde nogmaals dat ze vorig jaar niet voor niets het crosscupklassement gewonnen had. Ze eindigde als tweede achter een ongenaakbare Murielle De Winter. In dezelfde reeks liep ook Jolien Boonen. Zij eindigde uiteindelijk als 6de junior.

De nabije toekomst bij de heren lijkt ook verzekerd. Dat bewezen junioren Brian Van Den Bossche en Vincent Bierinckx. Ze werden respectievelijk 6de en 10de bij de junioren.

In korte Cross toonde Steven Vermeiren dat hij de snelste Herentalse atleet was van de dag. Hij liep zich naar een 25ste plaats.

De kleuren van Herentals werden in de lange cross verdedigd door 2 atleten. Johan Wils werd in het sterke deelnemersveld 29ste. Eric Glassee liep naar een 52ste plaats, ondanks een zware valpartij zonder veel erg (heeft iemand hier beelden van?).

Als laatste stond de mastersreeks op het programma. Sus Renders altijd sterklopend liep als 7de over de eindstreep.

gepost door HPE op 15-1-2008

resultaten provinciaal kampioenschap
onze atleten deden het weer ronduit schitterend op de provinciale kampioenschappen indoor te Gent. Naast een hele hoop ereplaatsen waren er 33 medailles voor onze atleten:
bij de cadetten dames was er goud voor Laura Van Den Broeck bij de kogel, en voor Lore Janssens op de 800. Brons was voor Dorien Van Hoeck bij het hoog,voor Laura Van Den Broeck op de 60 horden en voor Leen Van Hoeck op de hinkstap.
Bij de scholieren dames was er goud voor Britt Van Thielen op de polsstok, en voor Charlotte Verboven op de 60 horden. Zilver was er voor Gitte Van Gorp op de polsstok en brons was er voor Berbel Verboven op de 400m.
Onze juniors dames behaalden niet minder dan 7 medailles: goud was er voor Jasmine Bogaerts op de 60 en de 200m, en voor Laura Peeters op de kogel. Diezelfde Laura Peeters behaalde nog zilver op de 60m. Brons was weggelegd voor Griet Van Laer op het hoogspringen en op de 60 horden, en voor Jana Van Doninck op de 800m.
Bij de seniors was er goud voor Annelies Wouters op de kogel, voor Gitte Clymans op de 400m en voor Evi De Jaegher op de 60 horden en op het verspringen. Zilver was er voor Isabel Poelmans op het hoog, en voor Carolien Nuyts op de 800m.
Isabel Poelmans behaalde ook nog brons op de 60 horden.
Bij de masters dames behaalde Ilse Peetermans goud op de 60 en de 200m.

Bij de scholieren heren behaalde Mathias Vanderheyden brons bij het hinkstapspringen, en zilver bij het kogelstoten.
Goud was er voor Bert Cordeel op de 60m bij de seniors mannen. Voor Benny Vermeiren was zilver weggelegd bij het polsstokspringen.
Ten slotte nog 3 titels bij de masters: Yves Vermeulen op de 200m, en Joan Adriaensen bij het kogelstoten en op de 400m.

Proficiat aan alle atleten, en bedankt voor de deelname.gepost door wge op 15-1-2008

Wijzigingen cross ACHL
Volgende week organiseert onze club zijn 35ste veldloop op het domein Netepark.

Dit jaar zijn er enkele extra reeksen toegevoegd.
  • Om 12u15 begint de cross met een wedstrijd voor andersvaliden.
  • De masters heren 50+ (m50+, m55+, m60+, ...) lopen een aparte wedstrijd.
  • De masters en juniores heren lopen na de seniores heren.

    Meer info over deze wedstrijd kun je bij wedstrijden vinden.

    Hopelijk tot dan!

  • gepost door HPE op 12-1-2008


    -0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184-