Nieuws

resultaten provinciaal kampioenschap
onze atleten deden het weer ronduit schitterend op de provinciale kampioenschappen indoor te Gent. Naast een hele hoop ereplaatsen waren er 33 medailles voor onze atleten:
bij de cadetten dames was er goud voor Laura Van Den Broeck bij de kogel, en voor Lore Janssens op de 800. Brons was voor Dorien Van Hoeck bij het hoog,voor Laura Van Den Broeck op de 60 horden en voor Leen Van Hoeck op de hinkstap.
Bij de scholieren dames was er goud voor Britt Van Thielen op de polsstok, en voor Charlotte Verboven op de 60 horden. Zilver was er voor Gitte Van Gorp op de polsstok en brons was er voor Berbel Verboven op de 400m.
Onze juniors dames behaalden niet minder dan 7 medailles: goud was er voor Jasmine Bogaerts op de 60 en de 200m, en voor Laura Peeters op de kogel. Diezelfde Laura Peeters behaalde nog zilver op de 60m. Brons was weggelegd voor Griet Van Laer op het hoogspringen en op de 60 horden, en voor Jana Van Doninck op de 800m.
Bij de seniors was er goud voor Annelies Wouters op de kogel, voor Gitte Clymans op de 400m en voor Evi De Jaegher op de 60 horden en op het verspringen. Zilver was er voor Isabel Poelmans op het hoog, en voor Carolien Nuyts op de 800m.
Isabel Poelmans behaalde ook nog brons op de 60 horden.
Bij de masters dames behaalde Ilse Peetermans goud op de 60 en de 200m.

Bij de scholieren heren behaalde Mathias Vanderheyden brons bij het hinkstapspringen, en zilver bij het kogelstoten.
Goud was er voor Bert Cordeel op de 60m bij de seniors mannen. Voor Benny Vermeiren was zilver weggelegd bij het polsstokspringen.
Ten slotte nog 3 titels bij de masters: Yves Vermeulen op de 200m, en Joan Adriaensen bij het kogelstoten en op de 400m.

Proficiat aan alle atleten, en bedankt voor de deelname.gepost door wge op 15-1-2008

Wijzigingen cross ACHL
Volgende week organiseert onze club zijn 35ste veldloop op het domein Netepark.

Dit jaar zijn er enkele extra reeksen toegevoegd.
 • Om 12u15 begint de cross met een wedstrijd voor andersvaliden.
 • De masters heren 50+ (m50+, m55+, m60+, ...) lopen een aparte wedstrijd.
 • De masters en juniores heren lopen na de seniores heren.

  Meer info over deze wedstrijd kun je bij wedstrijden vinden.

  Hopelijk tot dan!

 • gepost door HPE op 12-1-2008

  Cross Hulshout
  De cross in Hulshout begint om 11u30. Dit is vroeger dan de meeste crossen die om 12u30 beginnen.

  gepost door HPE op 7-1-2008

  Inschrijven PK Veldlopen
  Op zondag 3 februari 2008 worden de provinciale veldloopkampioenschappen te Essen gelopen.

  De atleten die willen deelnemen vanaf cadet (Benjamins, Pupillen en Miniemen niet) moeten zich wel inschrijven voor 22 januari. Dit kan via je trainer of via Herman Van Den Schoor.

  gepost door hvds op 3-1-2008

  Uitslagen cross Avos
  Gisteren stond de cross van Avos op het programma. Voor de meesten de laatste cross van het jaar. Dit inspireerde een hoop atleten om nog eens hun best te doen en te tonen dat ze klaar zijn om het nieuwe jaar met een goede conditie aan te snijden.

  Alexandra Van Besouw zorgde voor het eerste Herentalse succes bij de benjamins dames van het jaar 1999. Haar ouders zijn ondertussen van plan om een kast te kopen waar ze al haar bekers en prijzen kan inhangen.

  Bij de benjamins heren van 1999 liepen Jens Van Steenbergen en Jonas Geens zich naar een plaats op het podium. Ze eindigden respectievelijk 2de en 3de.

  Rigo Goetschalckx wou niet onderdoen voor Alexandra en behaalde de zege bij de pupillen heren geboren in 1998. Zou Rigo al een kast hebben? In dezelfde reeks werd Matthias Verhaert 3de.

  De indrukwekkende lijst van zeges van Eva Verschueren werd nog wat aangespekt met een zege bij de miniemen dames geboren in 1995.

  Loorin Bastiaens geboren in het zelfde jaar als Eva werd derde bij de heren.

  Bij de cadetten heren liep Kevin Van Echelpoel zich naar een 9de plaats. Evelyn Bosch deed 3  plaatsen beter door 6de te eindigen bij de scholieren dames. Juan Verbruggen behaalde nog net een top 10 plaats bij de scholieren heren.

  Bij de junioren dames werd een overwinning genoteerd van de onvermijdelijke Sofie Van Accom. Jolien Boonen eindigde in dezelfde wedstrijd als 4de.

  Bij de masters dames werden 2 top 10 plaatsen behaald door Herentalse atletes. Maria Vranckx behaalde brons en Christa van Peer plaatste zich op een mooie 9de plaats.

  Master Annick Beckers pakte nog eens uit op een cross bij de seniores dames. Ze behaalde een zilveren medaille. Iets later kwam An Claes als 5de over de eindstreep.

  Wouter Vermonden voelde zich in zijn sas op het hardbevroren parcours. En parkeerde zich op de laagste trede van het podium bij de junioren heren.

  Sus Renders is ondertussen een vaste klant geworden op een crosspodium bij de masters heren. Dit maal werd hij 3de. Geert Heylen bevestigde dat zijn conditievorm stijgende is na blessureleed door 5de te eindigen.

  Het grootste succes van de dag werd geleverd door Bart Lieckens. Hij werd 2de achter Joeri Janssen (oud-atleet AC Herentals). Het is de eerste maal dit seizoen dat een Herentalse atleet zich bij de seniores heren naar een podiumplaats liep. Bart is ook het bewijs dat je als middelmatige loper bij de jeugd toch een goede loper kan zijn bij de seniors. Gunther Keepers en Johan Wils vervolledigden het succes door respectievelijk als 6de en 10de te eindigen.

  De atleten die dit jaar nog een wedstrijd willen lopen, kunnen woensdag nog in Herenthout terecht voor de jaarlijkse Kerstcorrida. Meer info kun je vinden op www.herenthoutseac.be.


  gepost door HPE op 24-12-2007

  Mededeling cross Avos
  Zondag staat de cross van Avos op het programma. Deze cross vindt plaats op en rond het meer van de Lilse Bergen. De eerste start wordt gegeven omstreeks 11u00 en niet zoals bij de meeste andere crossen om 12u30.

  gepost door HPE op 18-12-2007

  Start indoorseizoen
  Dit weekend stonden er geen crossen op het programma. De indooratleten konden wel juichen. Zaterdag is het indoorseizoen met de Open Buffalo Meeting (KAAG) te Gent van start geschoten. 4 atleten vonden het de moeite waard om hiervoor naar de topsporthal te rijden.

  Lore Janssens en Charlotte Vangeel kwamen in actie op de 800m voor cadetten dames. Ze eindigden respectievelijk 1ste in 2'26"41 en 8ste in 2'51"45. Gitte Clymans spurtte zich naar de zesde plaats algemeen (2de in haar reeks) met een tijd van 27"26 op de 200m voor seniores vrouwen. Bjorn Goossens werd tenslotte vierde in de wedstrijd kogelstoten voor senioren heren met een stoot van 10m52.

  Zondag konden de jeugdatleten (tot en met cadet) dan weer in actie komen te Hoboken voor de 3de supercrack van het seizoen.

  Bij de microben dames haalde Yasmine Van Der Auwera een 2de op de 60m en een 1ste plaats in het kogelstoten. Zus Anouchka een 8ste plaats in de 60m spurt, een 3de plaats in de 60m horden, een 17de plaats in het hoogspringen en een 7de plaats in het kogelstoten bij de pupillen dames. Jef Mees werd 2de op de 60m, 11de op de 60m horden, 7de in het hoogspringen en 2de in het kogelstoten.

  Bij de cadetten dames verdedigden 3 atleten de kleuren van ACHL. Jessie Van Gorp eindigde 6de op de 60m. Laura Van Den Broeck en Katrijn Boonen werden 3de en 4de op de 60m horden. In het verspringen verenigden de drie dames zich. Katrijn werd de eerste Herentalse atleet op een 2de plaats. Laura werd 3de en Jessie sprong zich naar een vierde plaats.

  gepost door HPE op 18-12-2007

  Zondag crossdag
  Zondag stond de Cross van AVZK op het ACHL-menu.

  Overwinningen vielen te noteren van Alexandra Van Besouw (Ben D 99), Jonas Geens (Ben H 99), Eva Verschueren (Min D 95), Sofie Van Accom (Jun D) en Brian Van Den Bossche (Jun H).

  Ook Daphne Auwers (Ben D 00), Cedric Vervoort (Ben H 99), Rigo Goetschalckx (Pup H 9, Loorin Bastiaens (Min H 95) en Maria Vranckx mochten het podium op. Ze eindigden allemaal als derde.

  Bij de seniores dames werden 2 top tien plaatsen genoteerd. Deze waren voor An Claes (4de) en Sandy Drouard (10de). Bij de seniores heren was Johan Wils de snelste Herentalse atleet door als 9de te finishen in een sterk deelnemersveld.

  gepost door HPE op 10-12-2007

  Druk tijdens jeugdindoormeerkamp
  Het record van de vorige indoormeeting heeft maar een maand bovenaan de tabellen gestaan. Gisteren kwamen er maar liefst 177 atleten in actie tijdens de tweede jeugdindoormeerkamp van het seizoen.

  Bij die 177 atleten waren er maar liefst 110 Herentalse atleten. Van die 110 atleten behaalden er 36 een top 10 plaats waarvan er 10 op het podium stonden.

  Volgende atleten haalden het podium:
  3-kamp Ben D
  1. Jinthe Robben  953p
  2. Annelise Verreydt 805p
  3. Angie Bartle 795p

  3-kamp Ben H
  2. Giel Steenackers 842p
  3. Cedric Vervoort 742p

  3-kamp Pup D
  2. Evelien Moons 1034p
  3. Annouchka Van Der Auwera 1006p

  3-kamp Pup H
  2. Laurenz Nuyens 1211p

  4-kamp Min D
  2. Inne Van Hoeck 1884p

  4-kamp Min H
  1. Jef Mees 2153p
  3. Yentl Verreydt 1794p

  gepost door HPE op 9-12-2007

  Veldloopverslaafden
  Vorig weekend stond er geen veldloop op de kalender van ACHL. Terwijl de meeste atleten aan het genieten waren van de welgekomen rust (of aan het bekomen zijn van een zware gala-avond), waren er toch een aantal atleten die het niet konden laten om toch te gaan crossen. Sommigen deden dit zelfs met succes.

  Herman Lievens koos voor de veldloop te Wespelaar (ROBA). Hij won de aparte reeks voor de Mas 50+.

  Ook in Boechout (SGOLA) liepen enkele Herentalse atleten zich in de kijker. Daphne Auwers eindigde derde bij de benjamins dames 2000. Cédrick Vervoort deed een plaats beter bij de benjamins heren 1999. Rigo Goetschalckx volgde het voorbeeld van Cédrick door 2de te eindigen bij de pupillen heren 1998. Stijn Jacobs behaalde de 3de plaats bij de seniors heren.

  Zelfs in Stekene (VOLH) kwam een atleet in actie, met name Brian Van Den Bossche. Brian domineerde de wedstrijd en kwam met een halve minuut voorsprong als eerste over de streep.

  gepost door HPE op 3-12-2007


  -0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184- -185- -186- -187-