Nieuws

cadetten meisjes op topniveau
Op het Belgisch kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren in Gent hebben onze cadetten meisjes voor vier medailles gezorgd.

Inne Sterckx kwam in het kogelstoten na twee pogingen aan de leiding.  Dat bleef zo tot de laatste ronde, maar toen stootte Anna Scimeca (USBW) twee centimeter verder.  In Innes ultieme poging landde de kogel 12m79 ver, goed voor goud en een stevige verbetering van haar persoonlijk record.  In onze club deed enkel Annelies Wouters (13m31) ooit beter.  De tweede overwinning kwam van Marieke Vervoort, die haar clubrecord hoogspringen aanscherpte tot 1m63, wat alweer een vooruitgang van één centimeter is.  In dezelfde wedstrijd verbeterde Griet Van Laer haar persoonlijk record tot 1m59.  Slechts twee atletes sprongen hoger, maar door een hoger aantal missers van Griet eindigde ze vijfde.  Ashley Mertens ging vandaag met twee bronzen plakken naar huis.  Op de 60 horden won ze haar reeks in 9"15, zeven honderdsten sneller dan het vorige clubrecord van Evy Bleys.  In de finale liep Ashley 9"23.  In het verspringen deed ze het clubrecord dat ze deelde met Evy Bleys (5m26) sneuvelen door een sprong van 5m45.

De andere resultaten:

CAD V:
60: 17° Laura Peeters 8"40 / 30° Babs Vangelder 8"54
200: 10° Marieke Vervoort 27"17 / 15° Babs Vangelder 27"54

SCH V:
60: 23° Hanne Bekers 8"39
200: 22° Hanne Bekers 28"23

SCH M:
400: 20° Roel Geuens 56"54
800: 9° Brian Van den Bossche 2'04"07
60 horden: 19° Jochen Jacobs 9"38
 

gepost door kvds op 6-3-2005

Marieke en Griet springen sterk in Hoboken
Op een indoormeeting in Hoboken heeft cadet Marieke Vervoort het clubrecord (dat ze tot zondag deelde met Dorien Heyns) exclusief op haar naam gebracht.  Ze verbeterde zich met één centimeter tot 1m62. 
In het verspringen kwam Griet Van Laer, eveneens cadet, uit op een mooie 5m17.

gepost door kvds op 2-3-2005

Belgisch kampioenschap cross in Oostende (27 februari 2005)
Het parcours in Oostende lag er waarschijnlijk nog nooit zo snel bij, maar dat wil niet zeggen dat het een 'zomercross' geworden is.  De wind stond strak, het temperatuurpeil laag en af en toe kwam een sneeuwstorm langs.  In dit decor leverden de atleten van AC Herentals over het algemeen mooie prestaties.

Katrien Van Looy (SCH89) komt de meeste eer toe.  Ze liep de hele koers attent mee vooraan en de eindsprint werd een duel met Lindsay De Grande.  Dat rondde Katrien succesvol af, en zo bevestigde ze haar eindzege in de Cross Cup met een Belgische titel.
Eerder op de dag had Thys Maes (MIN93) al zilver gepakt.  De Waal Valere Hustin was ongrijpbaar, maar zijn tweede plaats is toch een mooie afronding van een prachtig seizoen voor Thys.  Ook Brian Van den Bossche (SCH89) kwam als tweede over de streep.  Een klein mirakel, als je weet dat hij een maand geleden nog uit roulatie was met een blessure.
Voor de vierde podiumplaats zorgden onze benjamins jongens Simon Bouwen, Rik Vanheuckelom, Sven Glassee en Pieter Willems.  Zilver was vlakbij, maar het werd brons.  Op die manier wordt een sterke aflossingstraditie verdergezet.

Voor de korte cross waren er heel wat kandidaat-winnaars, en een daarvan was Tom Van Rooy.  De wedstrijd bleef lang gesloten, maar toen de boel ontplofte was Tom mee.  In de eindsprint kwam hij te kort tegen Mario Van Waeyenberghe, Johan Vermeiren en Omar Bekali, maar bleef hij wel moeiteloos Tim Clerbout en Stijn Van de Velde voor. 
Voor de vijfde plaats zorgde Jolien Boonen (CAD90).  Achter vier vluchters (waarvan er een zou opgeven) bouwde ze haar wedstrijd goed op om uit te komen op een prachtresultaat.
De benjamins meisjes Eva Van Doninck, Anne Peeters, Lotte Berrens en Ine Van Hoeck kwamen na een stokwissel of drie uit op de zesde plaats.
Ook Loorin Bastiaens (PUP95) mag tevreden zijn met zijn zevende stek.

En dan hadden we nog een handvol atleten rond de tiende plaats: Eva Verschueren (PUP95 - 11°), Yelte Renders (PUP94 - 12°), Nils Dillen (CAD91 - 9°), Vincent Bierinckx (CAD90 - 9°), Sofie Van Accom (SCH89 - 10°), Roel Jacobs (JUN - 12°) en Annick Beckers (SEN - 13°).gepost door kvds op 27-2-2005

cross van Borsbeek, 20 februari 2005
Onze atleten zijn het crossen blijkbaar nog niet moe, want 22 van hen trokken gisteren naar Borsbeek. 

De benjamins meisjes waren het meest succesvol, met overwinningen voor Anouchka Van der Auwera ('97) en Ine Van Hoeck ('96).  Ine stond al wel meer op het podium, maar voor Anouchka is dit een primeur. 

Daarnaast zorgden moeder en zoon Maria Vranckx (MAS), achter de ongenaakbare Anja Peeters, en Vincent Bierinckx (CAD) voor tweede plaatsen.

Bij de seniors mannen waren de vierde plaats van Gunter Geens, de vijfde van Jo Prims en de achtste van Stijn Jacobs goed voor het clubklassement.

gepost door kvds op 21-2-2005

zilver voor Jeannine Coenen
Op hetzelfde kampioenschap pakte Jeannine Coenen (MAS W50) zilver op de 1500 in de categorie MAS W40, met een tijd van 5'37"10.

gepost door kvds op 21-2-2005

Annelies Wouters schittert op BK indoor
Op het BK indoor, dat vandaag in Gent werd gehouden, heeft onze clubgenote Annelies Wouters zich overtroffen in haar specialiteit, het kogelstoten. Al bij haar eerste poging stootte Annelies de kogel 14m18 ver en dat was goed voor een verbetering van haar eigen clubrecord. Alleen de ongenaakbare Veerle Blondeel (KAAG) deed beter (16m22). Zilver dus voor Annelies die ook bij haar 5de poging tot 14m18 kwam.

Ook Koen Wagemans verbeterde zijn eigen clubrecord. In de reeksen van de 400m liep Koen met 49"28 sneller dan ooit tevoren. Dat was net niet goed genoeg voor een finale-plaats.

Vermeldenswaard zijn nog de 6de plaatsen  in het hinkstapspringen van Steven Van Broeck (13m17) en Liesbeth Verheyen (10m93).

gepost door PW op 20-2-2005

Succesvollle deelname aan cross te Ekeren
De wedstrijd te Ekeren, met echte winterse buien en veel modder,leverde onze club liefst 13 podiumplaatsen op.
De eerste wedstrijd van de dag leverde reeds een overwinning op voor Van Doninck Eva bij de benj D 97'.De pupliilen behaalde liefst 3 podium plaatsen, mooi verdeeld gaf dit een 1ste plaats voor Yelte Renders ( H 94) , Loorin Bastiaens (H 95) mocht op het tweede schavotje terwijl Eva Verschueren D 65 ) op het derde trapje kon plaatsnemen.
Bij de miniemen kon enkel Thys Maes(H 93)het podium halen maar dan wel als primus.
De kadetten Dames brachten collectief een sterke prestatie met hier als uitschieters Jolien Boonen (2de) en een eerste podiumplaats dit jaar voor Stien Maes(3de).
Bij de scholieren was er een 4de overwinning van het seizoen te noteren voor Sofie Van Accom terwijl bij de heren Wouter Vermonder zich naar een 3de plaats ploeterde.
Bij de J/M Heren nam Nick zijn vader Sus Renders op sleeptouw, we hebben dat deze winter dikwijls andersom gezien, wat voor Nick een 2de en voor Sus een 3de plaats opleverde.
De sen H mochten een echt winteroffensief doorstaan , dit kon Johan Wils er niet van weerhouden om er stevig tegenaan te gaan en bijna de hele wedstrijd op kop te lopen echter in de laatste ronde moest Johan zich tevreden stellen met de 2de plaats. Bart Lieckens had zichzelf ondertussen stevig op de 3de plaats genesteld en zou deze ook tot op het einde behouden.

   

gepost door fw op 14-2-2005

cross in Ekeren, 13 februari
Het weer was niet echt gezellig in Ekeren, maar dat houdt echte crossers uiteraard niet tegen.  In de eerste wedstrijd van de dag, de benjamins ’97, won Eva Van Doninck.  Haar voornaamgenote Eva Verschueren pakte de derde plaats bij de pupillen ‘95.  De pupillen jongens deden nog beter met een zege voor Yelte Renders (’94) en een tweede plaats voor Loorin Bastiaens (’95).  Dankzij de vierde plaats van Willem Maes (’95) wonnen ze ook het clubklassement.  En u had het allicht al kunnen raden: Thys Maes (MIN’93) was weer ongenaakbaar. 
Cadet Jolien Boonen kon haar provinciale titel van vorige week niet bevestigen, maar werd wel tweede, op de voet gevolgd door Stien Maes.  De cadetten meisjes pakten ook het clubklassement.  Scholier Sofie Van Accom van haar kant liep vrij vlot naar de zege.  In dezelfde categorie wist Wouter Vermonden zich op het podium te lopen, als derde.  Ook hier was het clubklassement voor AC Herentals.
De seniors vrouwen opteerden voor plaatsen vijf tot zeven: Annick Van De Water, Sandy Drouard en An Claes.  Bij de juniors en masters mannen wisten Nick (tweede) en Sus (derde) zich op het podium te lopen en hun steentje bij te dragen aan twee extra clubklassementen voor AC Herentals.  Onze seniors mannen streden niet mee voor de zege, maar dat is slechts een detail aangezien ze wél de twee andere podiumplaatsen en het clubklassement innamen.  Johan Wils pakte zilver, Bart Lieckens brons en Stijn Jacobs werd zesde.


gepost door kvds op 14-2-2005

Katrien en Tom in Dour
Op de laatste crosscupmanche, die gisteren in Dour werd georganiseerd, hebben 2 ACHL-atleten zich tot op het podium van het eindklassement gelopen.
Bij de scholieren meisjes won Katrien Van Looy al voor de 3de keer een wedstrijd van de crosscup dit seizoen. Zij versloeg de Leuvense Tinne Van Goidsenhoven in een lange spurt. Katrien is dan ook de verdiende winnaar van het eindklassement in haar categorie.
In de korte cross bij de mannen kwam Tom Van Rooy ten val. Met een bloedende knie liep hij verder en liep op karakter als 12de over de streep. Dat Tom in het eindklassement toch nog 3de werd, was voor hem uiteraard het belangrijkste.
Proficiat aan beide ACHL-toppers!

gepost door PW op 14-2-2005

provinciaal kampioenschap cross in Bornem
Op het provinciaal kampioenschap cross in Bornem wonnen vijf atleten van AC Herentals hun wedstrijd.  Thys Maes (MIN’93) en Jolien Boonen (CAD’90) gebruikten daarvoor een gelijkaardige tactiek: heel de koers op kop lopen en met een paar seconden voorsprong winnen.  Katrien Van Looy (SCH89) en Annick Beckers (MAS W35) deden daar nog een schepje bovenop door respectievelijk 37” en 1’06” voor de tweede over de meet te lopen.  Maria Vranckx werd kampioen bij de masters W40; in de algemene masterswedstrijd finishte ze als derde.

Zilveren medailles lieten we vandaag links liggen en we focusten ons op brons, dat we dan ook acht keer wonnen.  Eva Van Doninck opende de reeks bij de benjamins van ’97.  Loorin Bastiaens (’95) en Yelte Renders (’94) namen de pupillenreeksen voor hun rekening; Nils Dillen (‘91) en Vincent Bierinckx (’90) de cadettenreeksen.  In de wedstrijd die Katrien Van Looy won, was Sofie Van Accom de derde scholier van ’89.  Stefanie Verbeeck koos voor de korte cross en stond daar op het podium (An Claes was trouwens vierde in die wedstrijd).  En ten slotte nam ook master Sus Renders een bronzen medaille mee naar huis.

Niet-podiumplaatsen die het vermelden waard zijn, zijn de zevende plaats van Johan Wils en de zesde plaats van Annick Van de Water op de lange cross.  Gunther Keepers werd vierde in de korte cross.


gepost door kvds op 6-2-2005


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184- -185- -186- -187-