Nieuws

Succesvollle deelname aan cross te Ekeren
De wedstrijd te Ekeren, met echte winterse buien en veel modder,leverde onze club liefst 13 podiumplaatsen op.
De eerste wedstrijd van de dag leverde reeds een overwinning op voor Van Doninck Eva bij de benj D 97'.De pupliilen behaalde liefst 3 podium plaatsen, mooi verdeeld gaf dit een 1ste plaats voor Yelte Renders ( H 94) , Loorin Bastiaens (H 95) mocht op het tweede schavotje terwijl Eva Verschueren D 65 ) op het derde trapje kon plaatsnemen.
Bij de miniemen kon enkel Thys Maes(H 93)het podium halen maar dan wel als primus.
De kadetten Dames brachten collectief een sterke prestatie met hier als uitschieters Jolien Boonen (2de) en een eerste podiumplaats dit jaar voor Stien Maes(3de).
Bij de scholieren was er een 4de overwinning van het seizoen te noteren voor Sofie Van Accom terwijl bij de heren Wouter Vermonder zich naar een 3de plaats ploeterde.
Bij de J/M Heren nam Nick zijn vader Sus Renders op sleeptouw, we hebben dat deze winter dikwijls andersom gezien, wat voor Nick een 2de en voor Sus een 3de plaats opleverde.
De sen H mochten een echt winteroffensief doorstaan , dit kon Johan Wils er niet van weerhouden om er stevig tegenaan te gaan en bijna de hele wedstrijd op kop te lopen echter in de laatste ronde moest Johan zich tevreden stellen met de 2de plaats. Bart Lieckens had zichzelf ondertussen stevig op de 3de plaats genesteld en zou deze ook tot op het einde behouden.

   

gepost door fw op 14-2-2005

cross in Ekeren, 13 februari
Het weer was niet echt gezellig in Ekeren, maar dat houdt echte crossers uiteraard niet tegen.  In de eerste wedstrijd van de dag, de benjamins ’97, won Eva Van Doninck.  Haar voornaamgenote Eva Verschueren pakte de derde plaats bij de pupillen ‘95.  De pupillen jongens deden nog beter met een zege voor Yelte Renders (’94) en een tweede plaats voor Loorin Bastiaens (’95).  Dankzij de vierde plaats van Willem Maes (’95) wonnen ze ook het clubklassement.  En u had het allicht al kunnen raden: Thys Maes (MIN’93) was weer ongenaakbaar. 
Cadet Jolien Boonen kon haar provinciale titel van vorige week niet bevestigen, maar werd wel tweede, op de voet gevolgd door Stien Maes.  De cadetten meisjes pakten ook het clubklassement.  Scholier Sofie Van Accom van haar kant liep vrij vlot naar de zege.  In dezelfde categorie wist Wouter Vermonden zich op het podium te lopen, als derde.  Ook hier was het clubklassement voor AC Herentals.
De seniors vrouwen opteerden voor plaatsen vijf tot zeven: Annick Van De Water, Sandy Drouard en An Claes.  Bij de juniors en masters mannen wisten Nick (tweede) en Sus (derde) zich op het podium te lopen en hun steentje bij te dragen aan twee extra clubklassementen voor AC Herentals.  Onze seniors mannen streden niet mee voor de zege, maar dat is slechts een detail aangezien ze wél de twee andere podiumplaatsen en het clubklassement innamen.  Johan Wils pakte zilver, Bart Lieckens brons en Stijn Jacobs werd zesde.


gepost door kvds op 14-2-2005

Katrien en Tom in Dour
Op de laatste crosscupmanche, die gisteren in Dour werd georganiseerd, hebben 2 ACHL-atleten zich tot op het podium van het eindklassement gelopen.
Bij de scholieren meisjes won Katrien Van Looy al voor de 3de keer een wedstrijd van de crosscup dit seizoen. Zij versloeg de Leuvense Tinne Van Goidsenhoven in een lange spurt. Katrien is dan ook de verdiende winnaar van het eindklassement in haar categorie.
In de korte cross bij de mannen kwam Tom Van Rooy ten val. Met een bloedende knie liep hij verder en liep op karakter als 12de over de streep. Dat Tom in het eindklassement toch nog 3de werd, was voor hem uiteraard het belangrijkste.
Proficiat aan beide ACHL-toppers!

gepost door PW op 14-2-2005

provinciaal kampioenschap cross in Bornem
Op het provinciaal kampioenschap cross in Bornem wonnen vijf atleten van AC Herentals hun wedstrijd.  Thys Maes (MIN’93) en Jolien Boonen (CAD’90) gebruikten daarvoor een gelijkaardige tactiek: heel de koers op kop lopen en met een paar seconden voorsprong winnen.  Katrien Van Looy (SCH89) en Annick Beckers (MAS W35) deden daar nog een schepje bovenop door respectievelijk 37” en 1’06” voor de tweede over de meet te lopen.  Maria Vranckx werd kampioen bij de masters W40; in de algemene masterswedstrijd finishte ze als derde.

Zilveren medailles lieten we vandaag links liggen en we focusten ons op brons, dat we dan ook acht keer wonnen.  Eva Van Doninck opende de reeks bij de benjamins van ’97.  Loorin Bastiaens (’95) en Yelte Renders (’94) namen de pupillenreeksen voor hun rekening; Nils Dillen (‘91) en Vincent Bierinckx (’90) de cadettenreeksen.  In de wedstrijd die Katrien Van Looy won, was Sofie Van Accom de derde scholier van ’89.  Stefanie Verbeeck koos voor de korte cross en stond daar op het podium (An Claes was trouwens vierde in die wedstrijd).  En ten slotte nam ook master Sus Renders een bronzen medaille mee naar huis.

Niet-podiumplaatsen die het vermelden waard zijn, zijn de zevende plaats van Johan Wils en de zesde plaats van Annick Van de Water op de lange cross.  Gunther Keepers werd vierde in de korte cross.


gepost door kvds op 6-2-2005

Tom Van Rooy op Flanders Indoor
Tom Van Rooy nam vandaag deel aan Flanders Indoor, de grootste indoor atletiekmeeting van België.  In een internationaal deelnemersveld probeerde hij de limiet voor het Europees kampioenschap (3’42”80) te lopen.  Daar slaagde hij met 3’45”42 niet in, maar toch is dit een goede prestatie.  Het is uiteraard een clubrecord en moet vertrouwen geven voor het zomerseizoen.

gepost door kvds op 6-2-2005

crossen van 30 januari 2005
Het crossweekend samengevat:
 
In Mol stond de vijfde Cross Cup-manche op het programma.  Eva Verschueren (PUP95) en Katrien Van Looy (SCH) wonnen hun wedstrijd.  Katrien heeft hierdoor drie punten voorsprong in het klassement.  Bij de miniemen van ’97 finishte Pieter Willems in dezelfde tijd, maar net achter de winnaar.  En ook Thys Maes (MIN93) werd tweede.  Aangezien het om een wedstrijd voor de Cross Cup gaat, zijn ook de vierde plaats van Jolien Boonen (CAD), en de zevende van Nils Dillen (CAD) en Jeannine Coenen (MAS) zeker vermeldenswaardig.  En in de goed bezette seniorswedstrijd werd Annick Beckers achtste.

In Vilvoorde kwamen de beste ACHL-prestaties van Vicky Lieckens en Maria Vranckx.  Vicky was de zesde senior om over de lijn te bollen, Maria deed dat als tweede bij de masters.

In Essen bekroonde Nick Renders zijn goede seizoen met een zege bij de juniors.  De seniors haalden met vier de top tien: Johan Wils (tweede), Gunther Geens (vijfde), Stijn Jacobs (zesde) en Andy Goossens (negende).


gepost door kvds op 31-1-2005

Sterkekadetten in Mol
Ook de cadetten dames presteerden sterk in Mol.
Met Boonen Jolien op plek 4, Maes Stien op 11 en Van Doninck Janna op plaats 15.
Dillen Nils leverde als 1ste jaars cadet ook een sterke prestatie en kwam als 7de over de streep.

gepost door fw op 31-1-2005

Katrien Van Looy beste scholier in crosscup te Mol
Katrien Van Looy eigende zich de overwinning in Mol toe door de Nederlands Kruiver Maron met 3 sec te verslaan.Hiermee staat Katrien duidelijk aan de leiding in de tussenstand van de crosscup en is het voldoende voor haar om in Dour voor Vicky Janssens ( Avos) te eindigen om het eindklassement in de wacht te slepen.

gepost door fw op 31-1-2005

Kampioenschappen van Vlaanderen indoor
Vanop de Kampioenschappen van Vlaanderen indoor die vandaag in Gent werden gehouden brachten onze clubatleten 2 gouden en 2 bronzen medailles mee naar huis.
Voor de gouden medailles zorgden Liesbeth Verheyen en Tom Van Rooy. Liesbeth kwam met haar eerste poging in de hink-stap-sprong tot 11m13 en niemand kwam nog in haar buurt. Tom liep alleen naar 3'48"06 op de 1500m en had daarmee een ruime voorsprong op nummer 2.
Brons was er voor Annelies Wouters en voor Isabel Poelmans. Ondanks de voorbije examenreeks kwam Annelies in het  kogelstoten tot een mooie 13m93. Isabel leverde met 5m62 weer een zeer degelijke prestatie in het verspringen.
Proficiat aan de medaillewinnaars!

gepost door PW op 30-1-2005

23 januari 2005: Hannuit, Booischot en Bertem
Op de Cross Cup in Hannuit heeft Tom Van Rooy alweer laten zien dat zijn conditie goed zit.  Deze keer bleek Tim Clerbout niet ongenaakbaar.  Na een zorgvuldig opgebouwde wedstrijd liet Tom enkel de Marokkaan Driss Bensaid en Johan Vermeiren voor.  Hij kon nog net Mario Van Waeyenberghe afhouden.  Iets verderop finishten Ridouane Es-Saadi en Tim Clerbout.  In de stand wordt het nu wel heel spannend voor de tweede plaats, met een miniem verschil tussen Tom en Johan Vermeiren.  Ook Ridouane Es-Saadi is nog niet uitgeteld, terwijl de eindzege dichtbij is voor Tim Clerbout.  Aan de volgende manche, in Mol, neemt Tom niet deel, omdat hij dan het Vlaams kampioenschap indoor loopt.
Nog in Hannuit werd Katrien Van Looy tweede bij de scholieren, achter Vicky Janssens.  Katrien heeft nog steeds een hoger puntenaantal dan Vicky Janssens, maar bij schrapping van het zwakste resultaat staat ze twee punten achter.

Knappe prestaties in Hannuit, maar onze club was toch het actiefst in Booischot.  Bij de benjamins meisjes waren er tweede plaatsen voor Eva Van Doninck (’97) en Ine Van Hoeck (’96).  Bij de benjamins jongens van ’96 won Pieter Willems voor de derde keer dit seizoen.  Michiel Torfs mocht als derde voor het eerst mee op het podium.  Ook één en drie voor onze pupillen van ’95, respectievelijk Loorin Bastiaens en Willem Maes.  De pupillen jongens van ’94 hielden het op twee en drie, met Yelte Renders en Jonas Maeyninckx.  Bij de cadetten meisjes kwam Berbel Verboven één luttele seconde te kort om van haar eerste podiumplaats ook haar eerste zege te maken.  Scholier Sofie Van Accom daarentegen schaarde zich in Booischot bij het clubje van atleten die dit seizoen minstens drie crossen wonnen. 
De beste vrouwelijke senior van onze club was Wendy Van Sprengel, op de vijfde plaats.  In dezelfde wedstrijd werd Maria Vranckx de op een na beste master.  Ook Sus Renders liep als tweede master binnen.  Bij de seniors mannen waren we sterk in blok met Johan Wils (4°), Gunther Keepers (5°), Bart Lieckens (7°) en Steven Vermeiren (9°).
de binnengehaalde clubklassementen: BEN V, PUP M, CAD V, SEN V

Tenslotte hadden we ook een vertegenwoordig op de cross van Bertem.  Senior Pepijn Duwein werd daar mooi tweede.


gepost door kvds op 24-1-2005


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184- -185- -186- -187- -188-