Nieuws

Tom Van Rooy op Flanders Indoor
Tom Van Rooy nam vandaag deel aan Flanders Indoor, de grootste indoor atletiekmeeting van België.  In een internationaal deelnemersveld probeerde hij de limiet voor het Europees kampioenschap (3’42”80) te lopen.  Daar slaagde hij met 3’45”42 niet in, maar toch is dit een goede prestatie.  Het is uiteraard een clubrecord en moet vertrouwen geven voor het zomerseizoen.

gepost door kvds op 6-2-2005

crossen van 30 januari 2005
Het crossweekend samengevat:
 
In Mol stond de vijfde Cross Cup-manche op het programma.  Eva Verschueren (PUP95) en Katrien Van Looy (SCH) wonnen hun wedstrijd.  Katrien heeft hierdoor drie punten voorsprong in het klassement.  Bij de miniemen van ’97 finishte Pieter Willems in dezelfde tijd, maar net achter de winnaar.  En ook Thys Maes (MIN93) werd tweede.  Aangezien het om een wedstrijd voor de Cross Cup gaat, zijn ook de vierde plaats van Jolien Boonen (CAD), en de zevende van Nils Dillen (CAD) en Jeannine Coenen (MAS) zeker vermeldenswaardig.  En in de goed bezette seniorswedstrijd werd Annick Beckers achtste.

In Vilvoorde kwamen de beste ACHL-prestaties van Vicky Lieckens en Maria Vranckx.  Vicky was de zesde senior om over de lijn te bollen, Maria deed dat als tweede bij de masters.

In Essen bekroonde Nick Renders zijn goede seizoen met een zege bij de juniors.  De seniors haalden met vier de top tien: Johan Wils (tweede), Gunther Geens (vijfde), Stijn Jacobs (zesde) en Andy Goossens (negende).


gepost door kvds op 31-1-2005

Sterkekadetten in Mol
Ook de cadetten dames presteerden sterk in Mol.
Met Boonen Jolien op plek 4, Maes Stien op 11 en Van Doninck Janna op plaats 15.
Dillen Nils leverde als 1ste jaars cadet ook een sterke prestatie en kwam als 7de over de streep.

gepost door fw op 31-1-2005

Katrien Van Looy beste scholier in crosscup te Mol
Katrien Van Looy eigende zich de overwinning in Mol toe door de Nederlands Kruiver Maron met 3 sec te verslaan.Hiermee staat Katrien duidelijk aan de leiding in de tussenstand van de crosscup en is het voldoende voor haar om in Dour voor Vicky Janssens ( Avos) te eindigen om het eindklassement in de wacht te slepen.

gepost door fw op 31-1-2005

Kampioenschappen van Vlaanderen indoor
Vanop de Kampioenschappen van Vlaanderen indoor die vandaag in Gent werden gehouden brachten onze clubatleten 2 gouden en 2 bronzen medailles mee naar huis.
Voor de gouden medailles zorgden Liesbeth Verheyen en Tom Van Rooy. Liesbeth kwam met haar eerste poging in de hink-stap-sprong tot 11m13 en niemand kwam nog in haar buurt. Tom liep alleen naar 3'48"06 op de 1500m en had daarmee een ruime voorsprong op nummer 2.
Brons was er voor Annelies Wouters en voor Isabel Poelmans. Ondanks de voorbije examenreeks kwam Annelies in het  kogelstoten tot een mooie 13m93. Isabel leverde met 5m62 weer een zeer degelijke prestatie in het verspringen.
Proficiat aan de medaillewinnaars!

gepost door PW op 30-1-2005

23 januari 2005: Hannuit, Booischot en Bertem
Op de Cross Cup in Hannuit heeft Tom Van Rooy alweer laten zien dat zijn conditie goed zit.  Deze keer bleek Tim Clerbout niet ongenaakbaar.  Na een zorgvuldig opgebouwde wedstrijd liet Tom enkel de Marokkaan Driss Bensaid en Johan Vermeiren voor.  Hij kon nog net Mario Van Waeyenberghe afhouden.  Iets verderop finishten Ridouane Es-Saadi en Tim Clerbout.  In de stand wordt het nu wel heel spannend voor de tweede plaats, met een miniem verschil tussen Tom en Johan Vermeiren.  Ook Ridouane Es-Saadi is nog niet uitgeteld, terwijl de eindzege dichtbij is voor Tim Clerbout.  Aan de volgende manche, in Mol, neemt Tom niet deel, omdat hij dan het Vlaams kampioenschap indoor loopt.
Nog in Hannuit werd Katrien Van Looy tweede bij de scholieren, achter Vicky Janssens.  Katrien heeft nog steeds een hoger puntenaantal dan Vicky Janssens, maar bij schrapping van het zwakste resultaat staat ze twee punten achter.

Knappe prestaties in Hannuit, maar onze club was toch het actiefst in Booischot.  Bij de benjamins meisjes waren er tweede plaatsen voor Eva Van Doninck (’97) en Ine Van Hoeck (’96).  Bij de benjamins jongens van ’96 won Pieter Willems voor de derde keer dit seizoen.  Michiel Torfs mocht als derde voor het eerst mee op het podium.  Ook één en drie voor onze pupillen van ’95, respectievelijk Loorin Bastiaens en Willem Maes.  De pupillen jongens van ’94 hielden het op twee en drie, met Yelte Renders en Jonas Maeyninckx.  Bij de cadetten meisjes kwam Berbel Verboven één luttele seconde te kort om van haar eerste podiumplaats ook haar eerste zege te maken.  Scholier Sofie Van Accom daarentegen schaarde zich in Booischot bij het clubje van atleten die dit seizoen minstens drie crossen wonnen. 
De beste vrouwelijke senior van onze club was Wendy Van Sprengel, op de vijfde plaats.  In dezelfde wedstrijd werd Maria Vranckx de op een na beste master.  Ook Sus Renders liep als tweede master binnen.  Bij de seniors mannen waren we sterk in blok met Johan Wils (4°), Gunther Keepers (5°), Bart Lieckens (7°) en Steven Vermeiren (9°).
de binnengehaalde clubklassementen: BEN V, PUP M, CAD V, SEN V

Tenslotte hadden we ook een vertegenwoordig op de cross van Bertem.  Senior Pepijn Duwein werd daar mooi tweede.


gepost door kvds op 24-1-2005

Vlaams kampioenschap indoor CAD/SCH; in Gent op 16 januari '05
Een aantal van onze atleten hebben heel goed gepresteerd op het Vlaams indoorkampioenschap voor cadetten en scholieren in Gent. 

Vooral de cadetten meisjes schonken de ware ACHL-er vreugd en deugd.  Marieke Vervoort sprong 1m61 hoog: een evenaring van Dorien Heyns’ clubrecord en goed voor goud.  Griet Van Laer deed het ook uitstekend met 1m56 en zilver.  Het tweede goud kwam er dankzij Inne Sterckx in het kogelstoten.  Enkel Annelies Wouters deed in onze club ooit beter dan haar 12m35, wat overigens een spannende drie centimeter verder was dan de tweede in de uitslag.  Ashley Mertens pakte brons in het verspringen met een clubrecordevenaring: 5m26; even goed als Evy Bleys.
Berbel Verboven benaderde het clubrecord van Valerie Verheyen op de 400, met een 62”68 die haar een vijfde plaats opleverde.  En dan waren er ook nog achtste plaatsen voor Asley Mertens (60 horden – 9”31) en Griet Van Laer (ver – 4m86). 


gepost door kvds op 17-1-2005

cross van Herentals, 16 januari 2005
Dankzij een stralend zonnetje, het immer fantastische parcours en een pak atleten (923) is onze veldloop geslaagd te noemen. 
Bij de seniors vrouwen haalde Klaartje Kennes het, na de hele wedstrijd in het gezelschap van onze clubgenote Annick Beckers gelopen te hebben.  Master Anja Peeters kwam als derde over de finish, maar het was Katrien Vanspauwen die het podium van de seniors vervolledigde.  Van onze club mogen we ook Vicky Lieckens (7e) en Wendy Van Sprengel (9e) vermelden.
Bij de mannen stond er geen maat op Roel Pauwels, die er al in de eerste ronde vandoor ging en de tegenstand uiteindelijk op meer dan een minuut liep.  Glen Laurens werd tweede, Bart Verschoren derde.  De plaatsen zes tot negen waren voor AC Herentals: in volgorde Bart Lieckens, Gunther Keepers, Johan Wils en Steven Vermeiren.

Verder haalden onze atleten veel podiumplaatsen, elf van de zeventien clubklassementen en twee zeges.  Bij de miniemen van ’93 duldde Thys Maes niemand anders dan hemzelf aan de leiding en maakte het keurig af in de spurt.  Scholier Katrien Van Looy liep lang in het gezelschap van Tinne Van Goidsenhoven, maar ook zij was sneller en/of frisser op het einde.  Eerder op de dag, bij de pupillen ’94, werd Jonas Maeyninckx dan weer net op de streep geklopt. 

Zie hier de podiumplaatsen en clubklassementen van onze atleten.

vrouwen:
BEN97: 3° Eva Van Doninck
BEN96: 2° Ine Van Hoeck
PUP95: 3° Eva Verschueren
MIN93: 2° Lore Janssens
CAD: 2° Jolien Boonen
SCH: 1° Katrien Van Looy 3° Sofie Van Accom
SEN: 2° Annick Beckers
MAS: 3° Christa Van Peer
clubklassementen: BEN – MIN – CAD – SCH – SEN – MAS

mannen:
BEN97: 2° Ruben Janssens
BEN96: 2° Pieter Willems
PUP95: 3° Loorin Bastiaens
PUP94: 2° Jonas Maeyninckx
MIN93: 1° Thys Maes
JUN: 2° Joris Wouters
MAS: 3° Sus Renders
clubklassementen: BEN – PUP – SEN – MAS – algemeen klassement


gepost door kvds op 16-1-2005

cross in Kessel, 9 januari 2005
Net als vorige week in Hulshout won AC Herentals twee wedstrijden.  We kunnen Lore Janssens (één seconde voorsprong) en Thys Maes stilaan rotsen in de ACHL-branding noemen, want deze miniemen van ’93 lieten zich ook nu weer niet trotseren.

Bij de seniors wonnen we niet, maar mogen we wel tevreden zijn met de derde plaatsen van Annick Van De Water en Johan Wils.  Ook Greet Verstappen (4°), Sandy Drouard (5°), Gunter Geens (7°) en Jo Prims (8°) kwamen in deze wedstrijden in beeld.

Klassementsgewijze stopte onze teller op vijf: pupillen, miniemen, seniors en masters vrouwen, en seniors mannen.

Zie hier het volledige overzicht van de podiumplaatsen:

BEN97 V: 3° Eva Van Doninck
BEN96 M: 2° Pieter Willems
PUP95 V: 2° Eva Verschueren (slechts één seconde achterstand)
PUP94 V: 2° Kaat Vermeulen   3° Dorien Glassee
PUP95 M: 2° Loorin Bastiaens
MIN93 V: 1° Lore Janssens   3° Hanne Geudens
MIN93 M: 1° Thys Maes
MAS V: 2° Maria Vranckx
SEN V: 3° Annick Van De Water   4° Greet Verstappen   5° Sandy Drouard
SEN M: 3° Johan Wils   7° Gunter Geens   8° Jo Prims


gepost door kvds op 9-1-2005

PK indoor, 8 januari 2005 in Gent
Het eerste indoorkampioenschap van het seizoen was het provinciaal kampioenschap van gisteren.  Onze atleten gingen er stevig tegenaan, met een pak medailles als resultaat.

Het meest succesvol was cadet Ashley Mertens, die zowel de 60 horden als het verspringen won, beide met sterke prestaties (9”31 en 5m24).  In het verspringen kreeg ze Griet Van Laer als tweede naast haar op het podium.  Griet pakte zelf de titel in het hoogspringen, waarbij zij op haar beurt Marieke Vervoort als tweede naast haar op het podium kreeg.  En ook Marieke won een proef, namelijk de 200.  Daarbij werd ze omringd door Berbel Verboven (2de) en Babs Vangelder (3de). 
Het andere volledig Herentalse podium van de dag bestond uit drie seniors-polsstokspringers: Guy Raeymaekers, Tim Bertels en Stein Wuyts.
Verder presteerden Steven Van Broeck en Liesbeth Verheyen merkwaardig parallel: beide juniors slaagden erin goud te pakken in het hinkstapspringen, en zilver in het verspringen.
De familie Jacobs concentreerde zich op de 800.  René liep een clubrecord, wat voldoende was voor de titel bij de masters M55.  Brecht en Roel pakten zilver.

Andere titels waren er voor Britt Van Thielen, Hanne Bekers, Greet Jansen, Jeannine Coenen, Niels Even, Denis De Pauw, Gaston Maeyninckx en Roger Vanderbiesen.  Die laatste liep daarbij een clubrecord, zoals ook Jolien Boonen en René Jacobs gisteren deden.

Hieronder vind je de resultaten van onze podiumatleten.

cadetten meisjes
60: 2° Babs Vangelder 8”71 (reeksen: 8”61)
200: 1° Marieke Vervoort 27”70   2° Berbel Verboven 27”95   3° Babs Vangelder 28”13
400: 3° Berbel Verboven 63”91
800: 3° Jolien Boonen 2’26”98 (clubrecord)
60 horden: 1° Ashley Mertens 9”31
ver: 1° Ashley Mertens 5m24
hoog: 1° Griet Van Laer 1m50   2° Marieke Vervoort 1m45
polsstok: 1° Britt Van Thielen 2m00
kogel: 2° Inne Sterckx 11m62

scholieren meisjes
60: 1° Hanne Bekers 8”24   
200: 3° Hanne Bekers 27”97

juniors vrouwen
ver: 2° Liesbeth Verheyen 4m88
polsstok: 1° Greet Jansen 2m60
hinkstap: 1° Liesbeth Verheyen 10m72

seniors vrouwen
400: 3° Nicky Sas 65”61
hoog: 3° Isabel Poelmans 1m63
kogel: 2° Annelies Wouters 13m00

masters vrouwen
W50, 800: 1° Jeannine Coenen 2’55”51

scholieren jongens
400: 1° Niels Even 51”69
800: 2° Brecht Jacobs 2’06”25

juniors mannen
800: 2° Roel Jacobs 2’02”86
ver: 2° Steven Van Broeck 6m49
hinkstap: 1° Steven Van Broeck 13m10
kogel: 3° Bjorn Goossens 9m81

seniors mannen
polsstok: 1° Guy Raeymaekers 4m00   2° Tim Bertels 3m80   3° Stein Wuyts 3m60

masters mannen
M40, 60: 1° Denis De Pauw 8”26
M45, 800: 1° Gaston Maeyninckx 2’29”96
M50, 400: 1° Roger Vanderbiesen 60”14 (clubrecord)
M55, 800: 1° René Jacobs 2’33”52 (clubrecord)


gepost door kvds op 9-1-2005


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40- -41- -42- -43- -44- -45- -46- -47- -48- -49- -50- -51- -52- -53- -54- -55- -56- -57- -58- -59- -60- -61- -62- -63- -64- -65- -66- -67- -68- -69- -70- -71- -72- -73- -74- -75- -76- -77- -78- -79- -80- -81- -82- -83- -84- -85- -86- -87- -88- -89- -90- -91- -92- -93- -94- -95- -96- -97- -98- -99- -100- -101- -102- -103- -104- -105- -106- -107- -108- -109- -110- -111- -112- -113- -114- -115- -116- -117- -118- -119- -120- -121- -122- -123- -124- -125- -126- -127- -128- -129- -130- -131- -132- -133- -134- -135- -136- -137- -138- -139- -140- -141- -142- -143- -144- -145- -146- -147- -148- -149- -150- -151- -152- -153- -154- -155- -156- -157- -158- -159- -160- -161- -162- -163- -164- -165- -166- -167- -168- -169- -170- -171- -172- -173- -174- -175- -176- -177- -178- -179- -180- -181- -182- -183- -184- -185- -186- -187-